Κόσμος

Brexit: Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Λονδίνου- Ζητούν ξανά δημοψήφισμα

Μετά το νέο «φρένο» που έβαλε σήμερα η Βουλή των Κοινοτήτων στα σχέδια για έξοδο από την ΕΕ, του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας ζητώντας την επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Γουέστμινστερ σήμερα Σάββατο ζητώντας δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Οι υποστηρικτές της «Ψήφου των Πολιτών», όπως λέγεται το κίνημα συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Brexit και να ζητήσουν μια δεύτερη ψηφοφορία.

Ένας διαδηλωτής χαρακτήρισε τη σημερινή συγκέντρωση ως τη «μεγαλύτερη» από όλες μέχρι στιγμής.

Το πλήθος των διαδηλωτών, που εκτιμάται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, έχει πλημμυρίσει τους δρόμους του Λονδίνου και την περιοχή έξω από το κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών υπόγειων σταθμών όπως το Green Park και το Hyde Park Corner.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν προσχώρησε στην πορεία, και έσπευσε να γράψει στο Twitter ότι οι διαδηλωτές θα κάνουν το μήνυμα να ακουστεί «δυνατά και καθαρά».

Σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον γνώρισε νέα ήττα καθώς η τροπολογία Λέτουιν εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων κάτι που τον υποχρεώνει να ζητήσει νέα παράταση για το Brexit για τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ