Κοινωνία

BBC: Το Airbnb εξαγρίωσε τους αναρχικούς στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Airbnb στην περιοχή των Εξαρχείων, δεν βρίσκει σύμφωνους τους αναρχικούς οι οποίοι αντιδρούν έντονα.

Στις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί στα Εξάρχεια η αύξηση των τουριστών του Airbnb αναφέρεται ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, οι αναρχικοί στην Ελλάδα τάσσονται κατά στην αλλοίωση της περιοχής, λόγω της, όπως υποστηρίζουν, παρουσίας των τουριστών, κατηγορώντας το Airbnb ότι με τη ραγδαία αύξηση των ιδιοκτησιών που μπαίνουν στην πλατφόρμα του προκαλείται άνοδος των τιμών των ενοικιαζόμενων σπιτιών, ενισχύοντας τη φτωχοποίηση.

Μάλιστα το BBC δημοσιεύει και ανάρτηση της ομάδας «Exarcheia Tourism», η οποία στο μήνυμα που ανάρτησε στα social media, ανέφερε: «Τουρίστες του Instagram, οι αστυνομικοί δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ και δεν είστε ασφαλείς εδώ. Ιδιοκτήτη, η δική σου πόρτα είναι η επόμενη».

«Στα Εξάρχεια είναι ιδιαίτερα πιο ισχυρή η κόντρα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που θέλουν να βγάλουν τα προς το ζην μέσω της πλατφόρμας και της επιθυμίας κάποιων κατοίκων να διατηρήσουν τη γειτονιά τους», προσθέτει το BBC.

Οι κάτοικοι αναφέρουν στο BBC ότι ο γρήγορος πολλαπλασιασμός των ιδιοκτησιών στο Airbnb έχει βοηθήσει να αυξηθούν οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων, βγάζοντας εκτός τους φτωχότερους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...