Πολιτική

Όχι από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Καντεμί

Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρονη Σαραρέ Καντεμί αποφάσισε όμοφωνα το ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Η 37χρονη ακούγοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ξέσπασε σε λυγμούς. “Σας ευχαριστώ”, ψέλλισε στους δικαστές μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είπε πως δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης.

Παράλληλα, το Δικαστήριο διέταξε την την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία. Η 37χρονη έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

«Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα», ήταν η πρόταση της αντιεισαγγελέως που υιοθέτησαν οι ανώτατοι δικαστές.

Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών αρχών, η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελλήνων δικαστών: «Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου, ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είπε η 37χρονη, περιγράφοντας μια άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της.

Όπως κατέθεσε, σε κάποιο ξυλοδαρμό της είχε σπάσει το χέρι ενώ δύο φορές που τον κατήγγειλε στην ιρανική Δικαιοσύνη δεν έγινε τίποτα.

«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας, σας ζητώ προστασία. Στο Ιράν είχα αντικαθεστωτική δράση, βιντεοσκοπούσα διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνα σε ξένα κανάλια. Αυτό είναι έγκλημα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...