Κύπρος

«Χρησιμοποίησε» τα άρρωστα παιδιά του για να μην εκδοθεί στην Κύπρο

Ένας Βρετανός, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από απάτη €25,000 σε βάρος ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κύπρο, απέφυγε την έκδοσή του στο νησί λόγω της κατάστασης υγείας των παιδιών του και της γυναίκας του.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο εν λόγω άντρας διοργάνωνε εκδηλώσεις στην Κύπρο και είχε συμφωνήσει με ξενοδόχο για διαμονή 120 πελατών του στο εν λόγω ξενοδοχείο.

Εντούτοις, φέρεται ότι ξεγέλασε τον ξενοδόχο με ψευδή στοιχεία, τα οποία έδειχναν ότι είχε μεταφέρει €17,000 από το συνολικό ποσό των €25,000 από τον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά στη συνέχεια δεν πλήρωσε το υπόλοιπο.

Τότε ο ύποπτος, μαζί με τη γυναίκα του, εγκατέλειψαν το νησί και επέστρεψαν στη Βρετανία, πριν η κυπριακή αστυνομία τους συλλάβει.

Στη συνέχεια οι κυπριακές Αρχές ζήτησαν την έκδοσή του, ώστε να οδηγηθεί ο εν λόγω άντρας ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μάλιστα, εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν πάρει εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Βρετανού είχαν πάει σε αυτές χωρίς να ξέρουν ότι είχαν ακυρωθεί. Σύμφωνα με αναφορές ο άντρας περιγράφεται ως «επαγγελματίας απατεώνας».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο άντρας ζήτησε από το δικαστήριο να μην εκδοθεί γιατί «το να είναι κλειδωμένος σε κελί θα ήταν παραβίαση των δικαιωμάτων της οικογένειάς του και οι συνθήκες κράτησης του στις φυλακές στην Κύπρο παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το βασικό του επιχείρημα του ήταν αυτό θα είχε «τεράστιο αντίκτυπο» στα παιδιά του, τα οποία έχουν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν δύο δικαστές του Ανώτατου της Βρετανίας, «πρόκειται για μια ασυνήθιστη υπόθεση, στην οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψυχολογική, προσωπική και συναισθηματική των παιδιών».

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η έκδοση του θα παραβίαζε το δικαίωμα του ανθρώπου στην οικογενειακή ζωή, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και διέταξε την απόρριψή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές