Εθνικά θέματα

Φωτιά & ατσάλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Εντυπωσιακή άσκηση των ΕΔ στο πεδίο Βολής Αετού - Εικόνες

Στην τελική της φάση βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική άσκηση Παρμενίων 2019. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη όπου μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολούθησε την μεγάλη διακλαδική στρατιωτική άσκηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε το βραδινό σκέλος της άσκησης «ΤΑΜΣ Βελισσάριος» στο πεδίο Βολής Αετού.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε την ευκαιρία να δει απο κοντά τις δυνατότητες των ΕΔ σε νυχτερινές επιχειρήσεις, γεγονός το οποίο αποτελεί και ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αναφορικά με την ικανότητα του στρατεύματος να επιχειρεί κατω απο οποιεσδήποτε συνθήκες.

Την άσκηση, πέρα απο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, παρακολούθησαν οι βουλευτές μέλη της Επιτροπης Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ξένοι επίσημοι, Ακόλουθοι Αμυνας που υπηρετούν σε πρεσβείες στην Αθήνα κ.α.

Να σημειώσουμε πως ειναι η πρώτη φορα απο το 2013 που η τελική φάση του «Παρμενιων» χωρίζεται σε δυο μέρη, με το πρώτο να λαμβάνει χώρα σημερα το βραδυ στο ύψωμα «Αετός», λίγο εξω απο την Αλεξανδρούπολη και το δεύτερο αύριο το πρωί στη Σαμοθράκη.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την μεγάλη στρατιωτική άσκηση

parmenion-2parmenion-4parmenion-6parmenion-8
49138834913891
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ