Κόσμος

Υπό κράτηση στη Ρωσία τέσσερα σκάφη από τη Βόρεια Κορέα για παράνομη αλιεία

Την περασμένη εβδομάδα, Ρώσοι συνοριοφύλακες συνέλαβαν σκάφη από τη Βόρεια Κορέα που παραβίασαν τα σύνορα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ρώσοι συνοριοφύλακες έθεσαν υπό κράτηση 64 Βορειοκορεάτες για παράνομη αλιεία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

«Το τμήμα των συνόρων FSB στο Κράι Πριμόρσκι σταμάτησε στις 1 Οκτωβρίου και 2 Οκτωβρίου τις δραστηριότητες παράνομης αλιείας 64 υπηκόων της Βόρειας Κορέας σε τέσσερα σκάφη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ρωσίας, στη θάλασσα της Ιαπωνίας», ανέφερε η FSB.

Οι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ σε σκάφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, κατά την οποία τραυματίστηκαν πέντε Βορειοκορεάτες, σύμφωνα με την FSB.

«Το πλήρωμα, αποτελούμενο από 21 πολίτες της Βόρειας Κορέας, εκκένωσε το σκάφος. Πέντε λαθροκυνηγοί έχουν τραυματιστεί και έλαβαν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια», σημείωσε η FSB.

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που καταγράφηκαν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ψαράδες της Βόρειας Κορέας συνελήφθησαν για λαθροθηρία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ρωσίας και αντιστάθηκαν στη σύλληψη.

Η σύγκρουση με τους ένοπλους λαθροκυνηγούς άφησε τραυματισμένους τέσσερις συνοριοφύλακες, ενώ ένας ψαράς έχασε τη ζωή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ