Διατροφή

Υπογλυκαιμία: Ποια είναι τα συμπτώματα στα οποία θα πρέπει να δώσετε προσοχή

Η υπογλυκαιμία συνήθως συνδέεται με τη θεραπεία του διαβήτη. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες περιστάσεις, πολλές από τα οποίες είναι σπάνιες και οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πτώση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα και σε άτομα χωρίς διαβήτη. Όπως και ο πυρετός, έτσι και η υπογλυκαιμία, δεν αποτελεί ασθένεια από μόνη της, αλλά είναι ένας δείκτης κάποιου άλλου προβλήματος υγείας.

Η άμεση θεραπεία της υπογλυκαιμίας περιλαμβάνει γρήγορα βήματα για να αυξηθεί το σάκχαρο στο αίμα σε κανονικό επίπεδο -περίπου 70-110 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά δέκατο του λίτρου, ή mg/dL (3.9 έως 6.1 mmol ανά λίτρο, ή mmol/L). Αυτό επιτυγχάνεται είτε με την κατανάλωση υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη τροφών, ή με φαρμακευτική αγωγή. Η μακροχρόνια θεραπεία απαιτεί τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της βασικής αιτίας της υπογλυκαιμίας.

Υπογλυκαιμία: Συμπτώματα

Όπως ένα αυτοκίνητο χρειάζεται καύσιμο για να κινηθεί, έτσι και το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζονται μια σταθερή παροχή ζάχαρης (γλυκόζης) για να λειτουργήσουν σωστά. Αν τα επίπεδα γλυκόζης πέσουν πολύ χαμηλά, όπως συμβαίνει σε μια κρίση υπογλυκαιμίας, μπορεί να διαπιστωθούν τα παρακάτω συμπτώματα:

Ταχυπαλμία

Κόπωση

Χλωμό δέρμα

Αστάθεια

Γενικευμένη ανησυχία

Εφίδρωση

Αυξημένη όρεξη

Ευερεθιστότητα

Αίσθηση “μυρμηγκιάσματος” γύρω από το στόμα

Δακρύρροια κατά τη διάρκεια του ύπνου

Καθώς η υπογλυκαιμία επιδεινώνεται, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Σύγχυση, μη φυσιολογική συμπεριφορά ή και τα δύο, όπως αδυναμία να ολοκληρώσει το άτομο απλές εργασίες ρουτίνας

Οπτικές διαταραχές, όπως θαμπή όραση

Επιληπτικού τύπου κρίσεις

Λιποθυμικές τάσεις

Τα άτομα με σοβαρή υπογλυκαιμία μπορεί να φαίνονται σαν να βρίσκονται σε κατάσταση μέθης. Μπορεί αν μπερδεύουν τα λόγια τους και να κάνουν αδέξιες κινήσεις.

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις, εκτός από την υπογλυκαιμία, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα. Μία απλή εξέταση αίματος για να διαπιστωθεί το επίπεδο σακχάρου κατά τη στιγμή της “κρίσης” που εκδηλώνονται αυτά τα συμπτώματα είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να γίνει η σχετική διάγνωση για υπογλυκαιμία.

Υπογλυκαιμία: Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

Ζητήστε βοήθεια αμέσως αν:

Έχετε συμπτώματα κρίσης υπογλυκαιμίας, αλλά δεν έχετε διαβήτη.
Έχετε διαβήτη και υπογλυκαιμία, αλλά ο οργανισμός σας δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία.
Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...