Κόσμος

Τυφώνας Hagibis: Στους 67 τα θύματα στην Ιαπωνία- Φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό νεκρών

Στους 67 ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Hagibis, του χειρότερου που έχει πλήξει την Ιαπωνία στη σύγχρονη ιστορία της.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των θυμάτων προέρχεται με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, αλλά ακόμη συνεχίζεται η καταγραφή από τις καταστροφές του περασμένου Σαββάτου. Η επίσημη πληροφορία εκτός των 58 νεκρών, κάνει λόγο για 15 αγνοούμενους, αλλά ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, τόνισε πως ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι μεγαλύτερος. Τουλάχιστον 204 είναι οι τραυματίες.

«Ακόμη σήμερα αγνοούνται πολλοί άνθρωποι. Οι ομάδες κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τους εντοπίσουν και να αποπειραθούν να τους σώσουν, εργάζονται νυχθημερόν», πρόσθεσε ο Αμπε.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς οι προγνώσεις του καιρού κάνουν λόγο για πιθανές νέες σφοδρές βροχοπτώσεις, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την προσπάθεια απεγκλωβισμού κατοίκων. Ο Hagibis πληξε 36 από τις 47 ιαπωνικές επαρχίες στο κεντρικό, ανατολικό και βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, χτυπώντας με ανέμους που είχαν ταχύτητα μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ο πιο βαρύς απολογισμός καταγράφεται στην επαρχία Φουκουσίμα, βόρεια από το Τόκιο, όπου αντιπλημμυρικά φράγματα υποχώρησαν σε τουλάχιστον 14 σημεία κατά μήκος του ποταμού Αμπουκούμα. Τουλάχιστον 176 ποταμοί υπερχείλισαν, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ