Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Το πρώτο καλό τουρνουά που κάνω εδώ και καιρό - Δεν τα κατάφερε στον τελικό του Πεκίνου

Αν και απογοητευμένος από τη χαμένη ευκαιρία να πάρει τον τίτλο από τον Τίεμα, o Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως αυτή ήταν η καλύτερή του εβδομάδα στο τουρ εδώ και κάποιο καιρό.

Χαρακτηριστικά είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας:

«Δεν υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν τα πήγα καλά. Βασικά, ήμουν λίγους πόντους μακριά από τη νίκη. Στο 4-4 στο 2ο σετ ένιωθα πολύ καλά, ήταν η τέλεια στιγμή. Έχασα εκείνον τον πόντο και καταστράφηκαν όλα. Δεν ξέρω γιατί, δεν έπρεπε να με επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό. Θεωρώ πως ήμουν πολύ κοντά, αλλά έκανα το λάθος».

Παρά την απογοήτευση του χαμένου τελικού, ο Στέφανος αναγνωρίζει πως ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα. Επέστρεψε από σετ πίσω απέναντι στον Dusan Lajovic και τον υπερασπιστή του τίτλου, Nikoloz Basilashvili, ενώ κέρδισε επίσης τους John Isner και Alexander Zverev.

«Έκανα κάποια καλά παιχνίδια με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες. Μπορώ να φύγω από εδω με αυτό στο κεφάλι μου, που είναι ικανοποιητικό. Έκανα καλές εμφανίσεις εδώ. Θα μπορούσα να κάνω και καλύτερες, αλλά δεν έγινε. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω και θα περιμένω τις ευκαιρίες μου, ελπίζοντας και σε λίγη περισσότερη τύχη» και συνέχισε:

«Είναι το πρώτο καλό τουρνουά που κάνω εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος και να μην το σκέφτομαι πολύ. Ξέρω πως τα πήγα καλά και σέβομαι την προσπάθεια που έκανα για να φτάσω εδώ, έχω όμως και άλλα τουρνουά να παίξω και πρέπει να δείξω πως μπορώ να είμαι συνεπής, κάτι που δεν κάνω μέχρι τώρα».

Για τη μάχη να είναι στους κορυφαίους του κόσμου: «Προφανώς, είναι μια μάχη την οποία δίνω με τους καλύτερους του κόσμου, οπότε κάθε αγώνας είναι πολύ δύσκολος. Το σώμα υποφέρει από πολύ πόνο και πρέπει να δουλέψεις σκληρά αν θες να είσαι σ' αυτό το τουρνουά. Στην περίπτωσή μου, πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα και να δείξω μεγαλύτερη συνέπεια, να συγκεντρωθώ στην ανάπτυξή μου ως παίκτης πριν φτάσω στο ATP Finals. Έχω μια καλή πιθανότητα να τα καταφέρω και αν το κάνω θα είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ