Κόσμος

Τσαβούσογλου: Η εισβολή έγινε επειδή οι ΗΠΑ δεν τήρησαν δεσμεύσεις

Αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία άφησε ο υπουργός Εξωτερικών της δεύτερης χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία έγινε επειδή η Ουάσινγκτον δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα (14/10, τοπική ώρα), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου -κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για την ελευθερία των ΜΜΕ στο Αζερμπαϊτζάν- δήλωσε: «Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν θα επιτύχουν τίποτα. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία. Ξεκινήσαμε την επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας επειδή οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους».

Η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, άρχισε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στα βορειοανατολικά της Συρίας με διακηρυγμένο στόχο τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης. Η Άγκυρα, βέβαια, θέλει να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους Κούρδους μαχητές του YPG, το οποίο θεωρεί τμήμα του PKK, που έχει χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Sputnik

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...