Κίνα

«Τρομάζει» το νέο υπερηχητικό stealth UAV της Κίνας (εικόνες)

Στην μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της Κίνας που διεξήχθη στο πλαίσιο της επετείου ιδρύσεως της Λαϊκής Δημοκρατίας, αποκαλύφθηκαν νέα προηγμένα οπλικά συστήματα, πύραυλοι και άλλου είδους εξοπλισμοί, όπως το νέο UAV με την ονομασία WZ-8.

Εκτός από το νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο «DF-17», που έχει προκαλέσει τις εντυπώσεις, αρκετοί έστρεψαν την προσοχή τους με μεγάλο ενδιαφέρον στο νέο αυτό «μυστηριώδες» , μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.

Η Κίνα αποκάλυψε για πρώτη φορά το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα WZ-8, με τους Κινέζους στρατιωτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες να ισχυρίζονται πως είναι ικανό να να παρέχει πιο αξιόπιστα δεδομένα και πληροφορίες από τους δορυφόρους, λόγω της υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσει και σε ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο, όπως αναφέρει το onalert.

Τα χαρακτηριστικά του

Οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν όχι μόνο τα κατασκευαστικά stealth χαρακτηριστικά του WZ-8 , αλλά και η ικανότητά του να αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μη επανδρωμένο αυτό όχημα θα είναι σε θέση να τεθεί σε λειτουργία και να αναπτυχθεί στο πεδίο επιχειρήσεων τόσο από βομβαρδιστικά αεροσκάφη όσο και από μεταγωγικά αεροσκάφη.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος WZ-8 είναι ότι μπορεί αποτελεσματικά να συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο με ελεγχόμενο τρόπο σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες όπως οι δορυφόροι, δήλωσε ο Wu Jian, συντάκτης της εβδομάδας της Άμυνας, στην εφημερίδα Global Times.

Η αποστολή και ο ρόλος του

Ένας δορυφόρος είναι ικανός να πραγματοποιεί αναγνώριση και συλλογή πληροφοριών μόνο όταν είναι πάνω από τον στόχο ή την περιοχή ενδιαφέροντος, ωστόσο θα είναι ευάλωτος να αποτελέσει στόχο από τις εχθρικές δυνάμεις.

https://twitter.com/stoa1984/status/1179101447671017472

Σε αντίθεση με τον δορυφόρο, αυτό δεν θα ισχύει στην περίπτωση του WZ-8 λόγω της ταχύτητας και των stealth χαρακτηριστικών του, καθώς επίσης το UAV θα μπορεί να επιχειρεί και να αναπτύσσεται ως μια μορφή «αποτροπής».

Αυτό θα γίνεται με την ικανότητα του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος να αναγνωρίζει τις εχθρικές απειλές και στόχους, «στέλνοντας» το μήνυμα σε αυτούς ότι είναι εντός εμβέλειας κινεζικής επίθεσης ακριβείας.

https://twitter.com/dafengcao/status/1178906946918764545

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές