ΗΠΑ

Τραμπ: Νέα γκάφα του Αμερικανού προέδρου! Νομίζει ότι η Renault πουλάει ακόμα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ-Βίντεο, Εικόνες


Σε ακόμη μία γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ όταν μιλώντας για δασμολογικές διαφορές Ευρώπης και Αμερικής χρησιμοποίησε το πιο λάθος παράδειγμα που θα μπορούσε!

Ο Donald Trump μονίμως τρίζει τα δόντια του για τις δασμολογικές διαφορές μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών εξαγωγών, την οποία Γηραιά Ήπειρο θεωρεί ευνοημένη. Σε πρόσφατο παράδειγμά του όμως επέλεξε λάθος εταιρεία: Τη Renault!

Έχουν περάσει σχεδόν τριάντα χρόνια από τότε που η Renault δεν πουλάει αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βεβαίως, ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Ρόμβου γράφτηκε στη χώρα του θείου Σαμ. Και η αλήθεια είναι χωρίς μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως διαθέτει εξαιρετική μνήμη καθώς θυμάται το Fuego, το Le Car (το ευρωπαϊκό R5) και άλλα 18 μοντέλα που πουλιόντουσαν στη δεκαετία του ’70 και του ’80 στις ΗΠΑ.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, φαίνεται ότι έχει να παρακολουθήσει ειδήσεις από το 1989, δεδομένου ότι η Renault από εκείνη τη χρονιά σταμάτησε να δραστηριοποιείται εμπορικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να περιλάβει τη Renault μαζί με την BMW και τη Mercedes-Benz σε αναφορά του για το πρόβλημα των τελωνειακών δασμολογικών διαφορών μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα θέμα που επαναφέρει συχνά πυκνά ο Donald Trump: Η Ευρώπη επιβαρύνεται με λιγότερους φόρους κατά την εξαγωγή προϊόντων προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τα αμερικανικά προϊόντα προς την Ευρώπη. Και αυτή η «εισβολή» γερμανικών, ιαπωνικών ή κορεατικών αυτοκινήτων δεν είναι κάτι που του αρέσει, την ίδια στιγμή που τα αμερικανικά μοντέλα δεν κατάφεραν ποτέ να διεισδύσουν αντίστοιχα στη Γηραιά Ήπειρο.

Βέβαια, ο Αμερικανός πρόεδρος χρειάζεται να αξιολογήσει εάν αυτό οφείλεται στις δασμολογικές διαφορές που επικαλείται ή στο σχεδιασμό των αμερικανικών μοντέλων που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Renault 18 Sportwagon

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η Renault συνεργάστηκε με την American Motors Corporation το 1980 και ανέλαβε το ελέγχον μερίδιο της AMC το 1983. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, τα μοντέλα Renault και AMC πωλούνταν στις ΗΠΑ μέχρι να πουλήσει η Renault την AMC στην Chrysler το 1987. Η έμμεση παρουσία της Renault στην αγορά των ΗΠΑ τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 1991, όταν το μοντέλο Eagle Premier (βασισμένο πάνω το R25) καταργήθηκε από την Chrysler. Το ίδιο αυτοκίνητο από το 1990 έως το 1992 πωλείται και ως Monaco με τα σήματα της Dodge.

 
https://twitter.com/bubbaprog/status/1184525995312844801?ref_src=twsrc%5Etfw

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...