ΗΠΑ

Τραμπ: Η Ουκρανία αντιπροσωπεύει το «Μεγάλο, Όμορφο Τείχος» μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης

Οι δηλώσεις ήρθαν ως απάντηση στις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα σχετικά με την τηλεφωνική κλήση του Τραμπ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 25 Ιουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη, δήλωσε ότι η Ουκρανία αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο τείχος που διαχωρίζει την Ευρώπη από τη Ρωσία.

«Είναι [η Ουκρανία] σαν ένας τοίχος ανάμεσα στην Ρωσία και την Ευρώπη», δήλωσε ο Τραμπ. «Είναι σαν ένας τοίχος, είναι ένα μεγάλο, ευρύ, όμορφο τοίχο».

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε ότι η Ουκρανία ήταν γνωστή για την «τεράστια διαφθορά» της και ενώ προσπάθησε να βοηθήσει το Κίεβο, δεν θέλει επίσης να προσφέρει κεφάλαια σε μια διεφθαρμένη χώρα.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι αποφάσισε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αφού τα ενδιαφερόμενα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ τον έπεισαν να σταματήσει να το παρακρατεί.

Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι πίεσε τον Ζελένσκι για να διερευνήσει την υπόθεση πιθανής διαφθοράς στην Ουκρανία από τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020, τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ.

Οι Δημοκρατικοί ισχυρίζονται ότι συνομιλία παραβίασε τους εκλογικούς νόμους των ΗΠΑ και ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα μια έρευνα επιβολής κυρώσεων βάσει της καταγγελίας ενός πληροφοριοδότη.

Ο Τραμπ κυκλοφόρησε το αντίγραφο της συνομιλίας του με τον Ζελένσκι, αρνήθηκε ωστόσο κάθε σφάλμα και χαρακτήρισε την προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον παραπέμψουν ως μία σκευωρία σχεδιασμένη να ανατρέψει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ