Κοινωνία

Τραγικό: Κατέληξε στο ασθενοφόρο καθηγήτρια πανεπιστημίου στη διαδρομή για το νοσοκομείο Ιωαννίνων!

Η γυναίκα υπέστη κολποκοιλιακό διαχωρισμό, οξύτατη καρδιακή πάθηση. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα δεν εφημερεύει η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική.

Στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων άφησε την τελευταία της πνοή καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η γυναίκα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου. Στις 14:29 την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν κολποκοιλιακό διαχωρισμό, μια οξύτατη καρδιακή πάθηση, η οποία θεωρείται ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο από αυτό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο όμως, είναι το ένα από τα δύο πανελλαδικά που αν και διαθέτουν καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική, αυτή δεν εφημερεύει! Έτσι, αποφασίστηκε η διακομοιδή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μόνο που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της.

Περίπου στις 6.30 το απόγευμα το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε δραματικά. Η γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες σταμάτησαν και έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για να την διατηρήσουν στη ζωή. Όμως η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο.

Τελικά μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου εκεί διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...