Πολιτική

Το 45% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ πρέπει να παραπεμφθεί

Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει η παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξήθηκε κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες την περασμένη εβδομάδα, αφού οι Δημοκρατικοί άρχισαν να διενεργούν έρευνα σχετικά με την καταγγελία πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου άσκησε πίεση στην Ουκρανία προκειμένου να κατασπιλωθεί ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, κατέγραψε έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την 26η ως την 30ή Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε πως το 45% του δείγματος συμφωνεί με τη δήλωση πως ο Τραμπ «πρέπει να παραπεμφθεί», ποσοστό σημαντικά αυξημένο από το 37% που καταγραφόταν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Απεναντίας, το 41% θεωρεί πως ο Τραμπ δεν πρέπει να παραπεμφθεί, ενώ το 15% απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» ή δεν θέλει να απαντήσει.

Στις τάξεις των υποστηρικτών των Δημοκρατικών, το 74% απάντησε πως ο Τραμπ πρέπει να παραπεμφθεί (+8% σε σχέση με την έρευνα της περασμένης εβδομάδας), θέση που συμμερίζεται το 13% των Ρεπουμπλικάνων (+3%).

Στις τάξεις όσων δηλώνουν ανεξάρτητοι, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ παρέμεινε αμετάβλητο, στο 37%.

Η ίδια δημοσκόπηση κατέδειξε ότι οι δύο στους τρεις Αμερικανούς ενηλίκους, ανάμεσά τους σχεδόν οι μισοί εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, θεωρούν πως οποιοσδήποτε εκλεγμένος αξιωματούχος πρέπει να «παύεται» εάν πιέζει ή συνεργάζεται με ξένη κυβέρνηση για να χτυπηθεί πολιτικός του αντίπαλος ώστε να προσποριστεί πολιτικό όφελος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...