Κόσμος

Το χαβά τους οι Τούρκοι: Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ευγνωμονούν τον τουρκικό στρατό

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες απέναντι στον τουρκικό στρατό, διότι αποτρέπουν και απομακρύνουν τους τρομοκράτες από το ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ στην Τουρκία συντηρείται ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων».

«Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα πρέπει να ευχαριστούν τους Τούρκους στρατιώτες, για την επικίνδυνη, αλλά απαραίτητη δουλειά που κάνουν», δήλωσε ο Ιμπραΐμ Κάλιν, αποκαλύπτοντας ότι η κατάπαυση πυρός των πέντε ημερών στις κουρδικές περιοχές της Συρίας, μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, «δεν θα επεκταθεί».

«Αν η αποστολή μας έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και διασφαλίσουμε ότι όλοι οι τρομοκράτες του Κουρδικού Κόμματος έχουν απομακρυνθεί, τότε θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις, όπως συμφωνήσαμε με τους Αμερικανούς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της Άγκυρας για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Καλίν δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, καταγράφηκαν τουλάχιστον 20 περιπτώσεις επιθέσεων σε Τούρκους στρατιώτες, κυρίως από Κούρδους ελεύθερους σκοπευτές, ενώ «έγινε μάρτυρας» (σκοτώθηκε) και ένας Τούρκος στρατιώτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ