Υγεία

Το πρώτο σημάδι της αρθρίτιδας

Αν την ώρα που ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες, αυτό που τρίζει δεν είναι τα ίδια τα σκαλοπάτια, αλλά τα γόνατά σας, τότε μάλλον έχετε πρόβλημα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε σχεδόν 5.000 ανθρώπους, ο πόνος στα γόνατα, όταν ανεβαίνουμε τις σκάλες, είναι το πρώτο σημάδι της αρθρίτιδας.

Η ανακάλυψη αυτή είναι σημαντική, επειδή η οστεοαρθρίτιδα πολύ συχνά δεν «ανιχνεύεται» παρά μόνο όταν έχει ήδη φτάσει σε τόσο προχωρημένο στάδιο, με τις αρθρώσεις να έχουν καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό, που η χειρουργική επέμβαση είναι πια η μόνη επιλογή.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leeds επισημαίνουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής. Αν εντοπιστούν νωρίς τα πρώτα σημάδια, ακόμη και μόνο η απώλεια βάρους θα μπορούσε να καθυστερήσει την εξέλιξη της κατάστασης.

Η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, η οστεοαρθρίτιδα, προκαλείται από τη φθορά του αρθρικού χόνδρου που βοηθά τις αρθρώσεις να κάνουν τις διάφορες κινήσεις. Τα προβλήματα στα γόνατα είναι ιδιαίτερα κοινά, ενώ η μειωμένη κινητικότητα προκαλεί έναν φαύλο κύκλο, στον οποίο η απώλεια της ανεξαρτησίας κίνησης μπορεί να επιφέρει άλλου είδους προβλήματα, από κατάθλιψη μέχρι αύξηση του σωματικού βάρους και διαταραχή του ύπνου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 4.673 άνδρες και γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ανεβοκατέβασμα από τις σκάλες ήταν η πρώτη δραστηριότητα που σχετιζόταν με εμφάνιση πόνου στα γόνατα, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...