Κόσμος

Το ΝΑΤΟ τεστάρει και «πιάνει στα πράσα» στρατιώτες μέσω... Tinder

Λίγες ώρες χαλάρωσης και… διαδικτυακού φλερτ αποζητούσαν στρατιώτες του NATO, και αντί αυτού έπεσαν στην ευφυέστατη, θα έλεγε κανείς, παγίδα του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ίδιου του οργανισμού.

Το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύτηκε το γνωστό app γνωριμιών, Tinder, καθώς η ομάδα επικοινωνίας του, δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς γυναικών για να «τεστάρει» τους στρατιώτες του, οι οποίοι συμμετέχουν σε ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Λετονίας.

Κι ενώ οι στρατιώτες ήθελαν απλά να βγουν ένα ραντεβού, αντιθέτως, έπεσαν στην παγίδα που είχε δημιουργήσει το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Der Tagesspiegel».

Έτσι, «πιάστηκαν στα πράσα» δύο στρατιώτες που νόμιζαν ότι μιλούσαν με πραγματικές γυναίκες και κανόνισαν ραντεβού, αφήνοντας τη θέση τους, πράξη που φυσικά αποτελεί παράβαση των κανόνων.

Σε άλλο τεστ, οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ έστησαν μία ιστοσελίδα που αφορούσε τον Στρατό και οι χρήστες μπορούσαν να συζητήσουν για τις εμπειρίες τους εκεί, καθώς και να «αγοράσουν» μπλούζες, αρκεί να έδιναν τη… διεύθυνσή τους για να τις λάβουν.

Πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο Λετονός, Janis Sarts, ο οποίος ηγείται μίας ομάδας 50 ατόμων, τα οποία έχουν αναλάβει την ανάλυση των fake news, καθώς και την ανάπτυξη στρατηγικής επικράτησης στον ψυχολογικό τομέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...