Σκοπιανό

Το ευχαριστήριο μήνυμα των Παμμακεδονικών Οργανώσεων προς τον Μακρόν για το βέτο σε Σκόπια

«Ευχαριστώ» στον Εμανουέλ Μακρόν είπαν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις, μετά το βέτο του προέδρου της Γαλλίας στην έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της “Βόρειας Μακεδονίας”. Με επιστολή τους προς το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι Έλληνες της Μακεδονίας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους «για τη στάση του κ. Μακρόν, όσον αφορά την ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ε.Ε.».

«Είμαστε περήφανοι Έλληνες με προέλευση από τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία – αναπόσπαστη ελληνική περιοχή (μιας συνεχούς 3000 ετών ιστορίας, πολιτισμού και γλώσσας). Όταν κάτι είναι ενσωματωμένο σε ένα έθνος, είναι συνδεδεμένο με την εθνική ασφάλεια του έθνους και την εθνική του υπερηφάνεια» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην επίμαχη επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο «protothema.gr»

Και πρόσθεσαν: «Συνεπώς, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κράτος, του οποίου οι πολίτες δεν είναι Έλληνες, να σφετεριστούν το όνομα, την ταυτότητα και την ιστορία μας». «Επίσης ποτέ δεν θα δεχτούμε κάτι που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας η οποία εξυπηρετεί επίσης και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συνέχισε, στο ίδιο μήκος κύματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος Μακρόν φέρεται να εμπόδισε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της “Βόρειας Μακεδονίας” και της Αλβανίας, με αποτέλεσμα η σχετική συζήτηση να μετατεθεί για τις 20 Μαΐου του 2020. Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη πυροδότησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε την παραίτησή του, προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις 12 Απριλίου του 2020.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...