Κόσμος

Το ακούσαμε κι αυτό! Νορβηγία: Να ουρείτε στο ντους για να εξοικονομήσουμε νερό

Ο Φρόιντ Χουλτ, ο οποίος εργάζεται στην Υπηρεσία Υδάτων και Αποχετεύσεων στο Όσλο, έχει χλευαστεί όσο δεν πάει στα νορβηγικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την δήλωσή του πως οι πολίτες στο Όσλο θα έπρεπε να ουρούν στο ντους για να εξοικονομήσουν νερό.

Κάθε μέρα χρησιμοποιούμε κατά μέσο όρο 182 λίτρα νερού στη Νορβηγία. Αυτό είναι σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στη Δανία. Ο Frode Hult λέει στη νορβηγική κρατική τηλεόραση NRK ότι υπάρχουν καλές μέθοδοι για τους ανθρώπους στη Νορβηγία να εξοικονομούν νερό:

"Μην αφήνετε να τρέχει το νερό όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, κάνετε πλύσεις μόνο με γεμάτα πλυντήρια ρούχων, αγοράστε μόνο πλυντήρια που δεν χρησιμοποιούν τόσο πολύ νερό, χρησιμοποιήστε ποτιστήρι για τα φυτά στον κήπο σας.... Και να ουρείτε στο ντους το πρωί ".

"Ούρηση στο ντους; Γνωρίζετε ότι πολλοί άνθρωποι θα διαμαρτυρηθούν όταν σας ακούν να το λέτε αυτό; ", του είπε ο δημοσιογράφος της NRK.

- "Ναι, αλλά είναι μεγάλη ιδέα. Μπορούμε επίσης να βουρτσίζουμε τα δόντια μας στο ντους. Είναι πολύ καλό για το περιβάλλον", απάντησε ο Hult.

Οι εξτρεμιστές του περιβάλλοντος και του κλίματος φαίνεται να μην γνωρίζουν όρια στις προτάσεις τους για το πώς να σώσουν το περιβάλλον. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό προσεγγίζει τη θρησκεία μιας φανατικής θρησκευτικής αίρεσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ