Αρχείο

Τουρκική διείσδυση στον Λευκό Οίκο: Λομπίστες του Ερντογάν "ρίχνουν" χρήμα στον Τραμπ - Ασταθής παράγοντας ο Αμερικανός πρόεδρος

Πολύ βαθιά “χωμένοι” στον Λευκό Οίκο με προσωπική επιρροή στον Αμερικανό πρόεδρο, είναι τελικά οι εταιρείες Lobbying που δουλεύουν νυχθημερόν για λογαριασμό του Ερντογάν, και των υποχθόνιων σχεδίων του στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Η εταιρεία Ballard Partners, κατονομάζεται για παράδειγμα, ως "το πιο ισχυρό τουρκικό λόμπυ στην Ουάσινγκτον του Τραμπ", μετά την ολοκλήρωση μιας μακροχρόνιας σύμβασή της με την κρατική τράπεζα Halkbank την προηγούμενη εβδομάδα, την επομένη της κατηγορίας κατά της τράπεζας, για την επίτευξη ρεκόρ νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η δίωξη της Halkbank έρχεται εν μέσω της αιφνιδιαστικής απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μετά από την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Προέδρου Ν.Τραμπ και του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, του οποίου το όνομα κοσμεί το οικοδομικό συγκρότημα Trump Towers στην Κωνσταντινούπολη, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων» στην Τουρκία. Τα αμερικανικά αρχεία των μυστικών υπηρεσιών δείχνουν ότι τα τουρκικά συμφέροντα “κινούνται” όμως πολύ βαθύτερα από την αυτοκρατορία του Τραμπ.

Η Ballard Partners, που διαχειρίζεται ο Brian Ballard, μέσα σε δύο χρόνια πήρε πολλά εκατομμύρια δολάρια από την τουρκική κυβέρνηση δια μέσου της τράπεζας Halkbank.

Ο Ballard προσέφερε $ 295,000 το προηγούμενο τρίμηνο στην αμερικανική επιτροπή πολιτικής δράσης “Trump Victory”, ενώ έχει δώσει πολλές χιλιάδες δολάρια περισσότερο στην εκστρατεία για την νέα προεδρία στους συνεργάτες του Τραμπ.

Τα αρχεία που αποκάλυψαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μιλούν για την στρατολόγηση ξένων πρακτόρων, με πληρωμές από την Άγκυρα προς τον Ballard, οι οποίες από εκεί έφτασαν στο κρατικό τμήμα του Τραμπ στο Λευκό Οίκο, σε κρίσιμες στιγμές των ασταθών σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

Η Ballard Partners είχε συνάψει σύμβασή ύψους 125.000 δολαρίων ανά μήνα με την τουρκική κυβέρνηση στις 11 Μαΐου 2017, χρονική περίοδο που δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο της Halkbank, και του εκτελεστικού διευθυντή της Hakan Atilla, ο οποίος συνέβαλε στη διοχέτευση δισεκατομμυρίων δολαρίων από και προς το Ιράν, κατά παράβαση των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η Ballard Partners δεν είναι η μόνη επιχείρηση Lobbying που συνδέεται με τον Τραμπ απευθείας. Την περασμένη Παρασκευή, καθώς οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ζήτησαν νέες εξηγήσεις από την τράπεζα  Halkbank με ειδικό κατηγορητήριο, η δικηγορική εταιρία King & Spalding ενεπλάκη στο όλο ζήτημα ως νομικός της  εκπρόσωπος.

Η εταιρεία King & Spalding έχει δώσει τις υπηρεσίες της επίσης στον πρώην διευθυντή του FBI Christopher Wray, καθώς και σε έναν μεγαλοσύμβουλο στην αυτοκρατορία ακινήτων του Προέδρου Τραμπ.

Υπήρχαν πολλές πηγές, σύμφωνα με άρθρο, που επιβεβαίωναν την επιρροή της συγκεκριμένης νομικής επιχείρησης στην κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με το περιοδικό Politico.

Στις 11 Μαΐου 2017 για παράδειγμα, ήταν η μέρα που η εταιρεία Ballard Partners υπέγραψε με την τουρκική κυβέρνηση σύμβαση ως "πελάτη", και ένας Αμερικανός υπάλληλος της, δαπάνησε πάνω από 8.000 δολάρια από τα χρήματα της τουρκικής κυβέρνησης ως έξοδα ταξιδιού.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την πρώτη συνάντηση στο Οβάλ γραφείο με τον Τράμπ πέντε ημέρες αργότερα, ενώ παράλληλα οι σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου επιτέθηκαν σε ειρηνικούς Κούρδους διαδηλωτές στους δρόμους της Ουάσινγκτον.

Ο Λευκός Οίκος παρέμεινε σιωπηλός για το περιστατικό, κάτι που εξοργίζει ακόμη και σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας βασικός συμμετέχων σε παλαιότερη μυστική συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με την εταιρεία αυτή, αλλά και άλλες εταιρείες του είδους , ήταν ο Giuliani, ο οποίος εκτελούσε αυτό που οι επικριτές ονομάζουν «σκιώδη διπλωματία», μέσω της οποίας  φέρεται ο ίδιος να εκτελούσε τα προσωπικά συμφέροντα του Αμερικανού προέδρου στις συναντήσεις του με ξένους αρχηγούς κρατών.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Giuliani, αποχώρησε από την εταιρεία Greenberg Traurig τον Μάιο του 2018 για να εργαστεί αποκλειστικά για τον Τραμπ.

Άλλες δικηγορικές εταιρείες που συνδέονται με τον Τραμπ και έχουν σχέση με την Halkbank, είναι η δικηγορική εταιρεία McDermott Will και η Emery, οι οποίες υπερασπίστηκαν και αυτές τον διευθυντή της ιρανο-τουρκικής τράπεζας, πριν καταδικαστεί, ενώ πολλά άλλα περιστατικά αποκαλύπτονται συνεχώς.

Με λίγα και απλά λόγια για εμάς τους Έλληνες, ο Ερντογάν έχει ρίξει τόσο χρήμα στον Τραμπ, που όταν αποκαλυφθούν όλα, θα υπάρξει τρομερό σοκ ακόμα και στις ΗΠΑ αλλά και στον κόσμο ολόκληρο από τα κατορθώματα του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...