Κόσμος

Τουρκία: Σύσκεψη για την εξέλιξη της εισβολής στη Συρία

Σύσκεψη είχαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και οι διοικητές των τμημάτων που επιχειρούν στη Συρία, για την εξέλιξη της εισβολής στη Συρία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και οι διοικητές των τμημάτων που επιχειρούν ήρθαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων που είναι δίπλα στη συνοριακή γραμμή με τη Συρία και εξέτασαν την τελευταία κατάσταση στην επιχείρηση του τουρκικού στρατού «Πηγή Ειρήνης».

 

Έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του στρατού, προέβησαν σε οδηγίες και εντολές στο Κέντρου Επιχειρήσεων και η παρουσία τους εκεί ήταν μέχρι το πρώτο φως της επόμενης ημέρας.

Ο Χουλουσί Ακάρ έφθασε αεροπορικώς στην Σανλιούρφα συνοδευόμενος από αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Γιασάρ Γκιουλέρ, τον διοικητή των δυνάμεων πεζικού, Ουμίτ Ντουντάρ,  τον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων, ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ και τον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων, Χασάν Κουτσουκάκγιουζ.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν έναν σημαντικό αγώνα στην επιχείρηση «πηγή ειρήνης» και τόνισε ότι «Θα είμαστε και πάλι  νικητές για τη χώρα μας και το έθνος μας».

Αναφερόμενος στον βομβαρδισμό κοντά σε σημείο παρατήρησης των Αμερικανών στο Κομπάνι, είπε στον δημοσιογράφο του πρακτορείου Anadolu ότι ο βομβαρδισμός έγινε σε συνοριακά αναχώματα σε λόφους νότια της Σουρούτς, περίπου 1000 μέτρα νότια του αμερικανικού παρατηρητηρίου.

Προκειμένου να αποφευχθεί βλάβη στην αμερικανική βάση, λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις και οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν, χωρίς, βέβαια, να υπάρξουν βολές των Αμερικανών και των στρατευμάτων του συνασπισμού.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από τις κουρδικές δυνάμεις του YPG/PYD σκοτώθηκαν 415 μαχητές συνολικά από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και στις μάχες επί του εδάφους.

Το υπουργείο, ισχυρίζεται, ότι το δικαίωμα της Τουρκίας για επέμβαση στη βόρεια Συρία, απορρέει από το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και βρίσκεται στο άρθρο 51 «περί άμυνας των έννομων δικαιωμάτων» στο πλαίσιο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, γράφει το τούρκικο κείμενο.

 

πηγή: echedoros-a.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές