Υγεία

Τι να κάνετε για να περάσει γρηγορότερα το κρυολόγημα;

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που ξεκινούν τα πρώτα κρυολογήματα και αυτό σημαίνει ότι πολλοί μπορεί να έχουν ήδη αρρωστήσει ή να βλέπουν τους γύρω τους να αρρωσταίνουν. Επειδή πρόκειται συνήθως για έναν πολύ απαιτητικό μήνα σε σχέση με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές που έχουν όλοι να κάνουν, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να αντιμετωπίσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς το κρυολόγημα και να επιστρέψεις άμεσα στις δραστηριότητές σου.

Συμβουλή 1η: Μείνε στο σπίτι. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για εσένα όσο και για τους γύρω σου να μην πας στη δουλειά/σχολείο σου για λίγες μέρες. Δώσε στον οργανισμό σου το χρόνο να ανακάμψει, να ξεκουραστεί και να παλέψει με τον ιό που έχει εισβάλει.

Συμβουλή 2η: Μην καπνίζεις και μην πίνεις. Είναι αυτονόητο ότι το κάπνισμα μειώνει την άμυνά σου, το ίδιο και το αλκοόλ. Το κάπνισμα δυσκολεύει την αναπνοή και επιδεινώνει το βήχα. Επίσης, απαγορεύεται να λαμβάνεις αντιφλεγμονώδη ή παυσίπονα φάρμακα παράλληλα με αλκοόλ.

Συμβουλή 3η: Φάε σούπες και ζεστά ροφήματα. Οι ζεστές σούπες και τα ροφήματα δρουν ευεργετικά στις περιπτώσεις κρυολογήματος. Προσοχή, η θερμοκρασία πρέπει να είναι ζεστή, όχι καυτή. Οι σούπες περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως λαχανικά ή κοτόπουλο με αποτέλεσμα να βοηθούν το σώμα να ανακτήσει την ενέργειά του. Παράλληλα, αποτελούν ελαφρύ και δυναμωτικό γεύμα που μπορεί να σε ανακουφίσει από πονόλαιμο.

Συμβουλή 4η: Πιες πολύ νερό. Το νερό και τα ροφήματα γενικότερα βοηθούν το σώμα να διατηρηθεί ενυδατωμένο, καθώς με το συνάχι και το βήχα καταπονείται. Επιπλέον, αναπληρώνει τη υγρά που χάνονται σε περιπτώσεις ιώσεων.

Συμβουλή 5η: Κάνε πλύσεις με φυσικό ρινικό σπρέι. Αυτό μπορείς να το κάνεις ακόμη και προληπτικά. Οι καθημερινές πλύσεις απομακρύνουν από το ρινοφάρυγγα τα μικρόβια και τους ιούς, μειώνοντας τη συγκέντρωσή τους. Έτσι, είτε αποφεύγεται το κρυολόγημα είτε ο οργανισμός ανακάμπτει πολύ γρηγορότερα αν έχει ήδη αρρωστήσει.

Και αν νιώσεις ότι χρειάζεσαι γιατρό επειδή τα συμπτώματα επιμένουν ή ο πυρετός είναι υψηλός, μπορείς να βρεις γιατρό σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεσαι για να σε επισκεφθεί ακόμη και κατ’ οίκον (παθολόγος Θεσσαλονίκη).

Πηγή: Doctoranytime.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...