Αθλητισμός

Την τιμωρία της Τουρκίας από την UEFA ζητάει η Γαλλία

Η Γαλλία μέσω της Υπουργού Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεάνου κάλεσε την UEFA να τιμωρήσει παραδειγματικά την Τουρκία για τον χαιρετισμό των διεθνών ποδοσφαιριστών της.

Τον στρατιωτικό χαιρετισμό που είχαν κάνει με την Αλβανία επανέλαβαν στο χθεσινό ματς με τη Γαλλία οι Τούρκοι διεθνείς, τασσόμενοι ξανά υπέρ της εισβολής στη Συρία.

Η στάση τους έχει καταδικαστεί από την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού και κατ' επέκταση του αθλητικού κόσμου, με την Ιταλία να ζητάει από την UEFA μέσω επιστολής να αλλάξει η έδρα του φετινού τελικού του Champions League που έχει οριστεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο.

Εκτός, όμως, από τον Ιταλό Υπουργό Αθλητισμού, την τιμωρία από την UEFA ζήτησε και η Γαλλίδα Υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεάνου, η οποία μέσω των social media απαίτησε από την UEFA να δράσει άμεσα τιμωρώντας τον στρατιωτικό πανηγυρισμό υπέρ του πολέμου.

«Οι Τούρκοι παίκτες αμαύρωσαν τις προσπάθειες της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού με αυτόν τον στρατιωτικό χαιρετισμό που είναι αντίθετος με τα ιδεώδη του αθλητισμού. Απαιτώ από την UEFA μια παραδειγματική τιμωρία», έγραψε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας.

https://twitter.com/RoxaMaracineanu/status/1183867308604841984

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ