Τεχνολογία

Τα ηλεκτρονικά τατουάζ έρχονται και αλλάζουν τα δεδομένα στην Υγεία και στην Ασφάλεια (βίντεο)

Ένας ψηφιακός εκτυπωτής μπορεί, σε λίγο καιρό, να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ηλεκτρονικών τατουάζ, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν τόσο ως «βιολογική σήμανση» όσο και στον τομέα της Άμυνας.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον πολλά γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Στην ίδια κατηγορία, σε λίγο καιρό, θα συμπεριλαμβάνονται και τα τατουάζ.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντιουκ ανέπτυξαν ένα σύστημα, το οποίο είναι αρκετά ευγενές και μπορούν να λειτουργήσουν τόσο πάνω σε χαρτί όσο και στο ανθρώπινο δέρμα. Έτσι, τα ηλεκτρονικά τατουάζ μπορούν να λειτουργήσει και ως «βιολογική σήμανση» μέσω βιοαισθητήρων.

Σύμφωνα με τη δημιουργία των ερευνητών, μελάνι με ασημένια νανοσωμάτια «τυπώνεται» στο δέρμα μέσω εκτυπωτή με αέριο, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η διαδικασία ολοκληρώνεται εντός δύο λεπτών και μπορεί να επαναληφθεί χιλιάδες φορές ακόμα και τη δημιουργία ψηφιακών επιδέσμων.

Ο καθηγητής Άαρον Φράνκλιν δήλωσε:

«Σκεφτείτε να δημιουργήσετε επί παραγγελία επιδέσμους που περιέχουν ηλεκτρονικά όπως βιοαισθητήρες, όπου μια νοσοκόμα θα μπορούσε απλά να πάει σε έναν σταθμό εργασίας και να εισάγει ποια χαρακτηριστικά χρειάζονται για έναν συγκεκριμένο ασθενή. Αυτός είναι ο τύπος της ικανότητας εκτύπωσης κατά παραγγελία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή».

Υπάρχει, όμως, και η στρατιωτική πλευρά αφού ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ανέπτυξαν έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή χαμηλού κόστους, ο οποίος θα επέτρεπε στους στρατιώτες να εκτυπώνουν αισθητήρες μίας χρήσης στα χέρια τους.

https://youtu.be/0kxvWtD3Ono

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ