Αθλητισμός

«Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων»: Αθλητικές ομοσπονδίες με... λακωνική φιλοσοφία

Το όνομα του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου θα φέρει το νέο σύστημα αξιολόγησης της Τακτικής Επιχορήγησης των Ομοσπονδιών που προωθεί το υπουργείο Αθλητισμού.

Το «Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων», όπως όλα δείχνουν, θα αντλεί έμπνευση από τη φράση του αρχαίου φιλοσόφου και πατέρα Ολυμπιονίκη πυγμαχίας «μηδέν άγαν» (τίποτα το υπερβολικό) και θα καθορίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργείου, από τέσσερις πυλώνες: μέγεθος, δραστηριότητα, διακρίσεις και διακυβέρνηση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά θα αποστείλουν στις 27 Ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων, στις 17 Ομοσπονδίες μη Ολυμπιακών και στις τέσσερις Ομοσπονδίες ΑμεΑ το «Σύστημα Αξιολόγησης Χίλων».

«Το πρωτοποριακό και καινοτόμο σχέδιο «Σύστημα Αξιολόγησης», με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών. Υλοποιεί τις γενικές αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καλύτερη διακυβέρνηση στον αθλητισμό. Ενισχύει στην πράξη τις αξίες του σύγχρονου αθλητικού πολιτισμού, δηλαδή το ήθος, τη συμμετοχικότητα, αλλά και τη χρηστή διακυβέρνηση, μέσα από τη διαφάνεια και τη λογοδοσία», αναφέρει η ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Οι Ομοσπονδίες θα χρειαστεί να αποστείλουν στη ΓΓΑ ψηφιακά δεδομένα όπου θα αναγράφονται το μέγεθος, οι δραστηριότητες, οι διακρίσεις και η μορφή διακυβέρνησης της κάθε μίας. Στη συνέχεια, και ύστερα από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες, θα οριστικοποιηθεί το σύστημα αξιολόγησης και από αυτό θα κριθεί η ετήσια τακτική επιχορήγηση κάθε ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ