Κόσμος

Σχολείο στη Σουηδία επιβάλει χορτοφαγία σε όλους τους μαθητές του για να σωθεί ο πλανήτης

Φρενίτιδα με την "Γκρεταμάνια" και την απειλή για τον πλανήτη. Ειδικά στην Σουηδία από όπου προέρχεται η μικρή ακτιβίστρια η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Φτάσαμε στο σημείο σχολείο με το ζόρι να επιβάλλει την χορτοφαγία στους μαθητές του για να σωθεί ο πλανήτης.

Η ριζοσπαστική πολιτική εφαρμόστηκε στο Preschool Guitarren της Umeå και αντιπροσωπεύει την πρώτη απόπειρα δημοτικού σχολείου. Ο σουηδικός τηλεοπτικός σταθμός SVT αναφέρει ότι όλα τα γεύματα που σερβίρονται στο νηπιαγωγείο θα είναι χωρίς κρέατα και δεν θα επιτρέπεται να αποχωρήσουν οι μαθητές από το πρόγραμμα.

Όταν το πρόγραμμα ξεκινά σε μερικές εβδομάδες, το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και τα σνακ θα είναι εξ ολοκλήρου χορτοφαγικά και όσοι θέλουν να το κάνουν. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.

Οι δάσκαλοι ισχυρίζονται ότι το σχολείο έλαβε μόνο θετική ανταπόκριση από γονείς και παιδιά.

Ο Markus Sandström, δάσκαλος στο Gitarren Preschool, λέει: «Έχουν υπάρξει μόνο θετικές αντιδράσεις και πολλοί ευγνώμονες».

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνιμο. Έτσι, αυτή είναι η ιδέα, αλλά πρέπει πρώτα να αξιολογήσουμε σωστά ", πρόσθεσε ο Sandström.

Το σχολείο έχει φθάσει στο σημείο να επιβλέπει την ανάπτυξη του νέου μενού και να βεβαιώνεται ότι όλα τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ ενός και έξι, λαμβάνουν επαρκή διατροφή από τη δίαιτα χωρίς κρέας.

Ο Sandström υποστηρίζει ότι όλες οι αντιδράσεις στο πρόγραμμα ήταν θετικές, αν και δήλωσε ότι γνωρίζει ότι το πρόγραμμα μπορεί να είναι αμφιλεγόμενο.

"Θέλουμε να είμαστε σαφείς ότι δεν υπάρχει τίποτα πολιτικό σχετικά με αυτό. Αυτό είναι κάτι που κάνουμε επειδή πιστεύουμε ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα ", δήλωσε ο Sandström.

Η Σουηδία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιβολής νέων μέτρων της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό της. Τον Σεπτέμβριο, ένας Σουηδός καθηγητής πρότεινε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται να τρώνε ανθρώπινη σάρκα ως υποκατάστατο του κρέατος ζώων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ