Κυβέρνηση

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο για την ψήφο των αποδήμων -Και το Brexit στο επίκεντρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στις 11:00 το πρωί.

Στην ατζέντα του συμβουλίου βρίσκονται η ψήφος των αποδήμων, το Brexit και η βία στα γήπεδα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στην ατζέντα βρίσκεται και ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου.

Η ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

  • Η κατάρτιση -στο πλαίσιο της κατ' αρχήν συμφωνίας των κομμάτων- του νομοσχεδίου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.
  • Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας ενόψει του Brexit, που πήρε -όπως είναι γνωστό- νέα αναβολή, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.
  • Η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Μια ώρα νωρίτερα, στις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Israel Katz. Στις 19.00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του American Jewish Committee (AJC) David Harris.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ