Αθλητισμός

«Συναγερμός» για τους 30.000 Τούρκους στη Γαλλία! «Φωνές» για να αναβληθεί ο αγώνας

Συναγερμός έχει «χτυπήσει» στη Γαλλία για το παιχνίδι με την Τουρκία στα προκριματικά του Euro 2020, καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια στο πλαίσιο των τραγικών εξελίξεων στη Συρία.

Το παιχνίδι στο Stade de France θεωρείται πια υψηλού κινδύνου και έντονης πολιτικής χροιάς, εν μέσω έντονης διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών λόγω της επίθεσης των Τούρκων στους Κούρδους.

Η Γαλλία ζήτησε επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει την στρατιωτική επίθεση στα κουρδικά εδάφη, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, κάτι που έχει δημιουργήσει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Την ίδια ώρα, πάνω από 30.000 οπαδοί των φιλοξενούμενων αναμένονται στις εξέδρες, από τη Γερμανία και το Βέλγιο, έτοιμοι να αποδοκιμάσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής ομάδας.

Ακύρωσε την παρουσία του ο Λεντριάν – Φωνές για αναβολή του αγώνα

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν αποφάσισε να μην παρευρεθεί στον αγώνα, όπως σχεδίαζε αρχικά, ανακοινώνοντας και επίσημα το γεγονός. Γάλλοι πολιτικοί μάλιστα, ζήτησαν να ματαιωθεί το αποψινό ματς.

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Σταντ ντε Φρανς αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των κούρδων συμμάχων μας!», έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Από την άλλη πλευρά, Τούρκοι υπουργοί Αθλητισμού και Δικαιοσύνης, καθώς και ο τούρκος πρεσβευτής στο Παρίσι, πρόκειται να παρακολουθήσουν το ματς από την εξέδρα των επισήμων του γηπέδου, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι ένα πράγμα, το ματς είναι ένα άλλο. Αν και μπορεί να υπάρξουν σ’ αυτό προκλήσεις, θα προσπαθήσουμε να τις αποφύγουμε», επιχείρησε να καθησυχάσει ο πρεσβευτής της Τουρκίας Ισμαήλ Χακί Μουσά όταν ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν εντάσεις στο περιθώριο του ματς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...