Σκοπιανό

Συνέντευξη σε ολλανδικό περιοδικό: Τα διεθνή ΜΜΕ γνωρίζουν για την προδοσία της Μακεδονίας και παρακολουθούν τις εξελίξεις με ενδιαφέρον

Συνέντευξη στο εβδομαδιαίο Ολλανδικό περιοδικό DE GROENE AMSTERDAMMER έδωσε ο τ.Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γιώργος Τάτσιος. Πρόκειται από τα πιο παλιά και πιο γνωστά ενημερωτικά περιοδικά ποιοτικής ύλης στην Ολλανδία με έτος ίδρυσης το...1877!

Ο κ.Τάτσιος έναν χρόνο πριν έδωσε συνέντευξη και στο αγγλικό ΒΒC με θέμα την ονομασία των Σκοπίων και την συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι θυμόμαστε που οι Βρεττανίδες δημοσιογράφοι του ΒΒC έφτιαξαν μια ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία παρουσίασαν τις συνεντεύξεις επιλεγμένων κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας (προφανώς καθ' υπόδειξιν των αυτοαποκαλούμενων "εθνικά μακεδόνων"). Εκείνο το ρεπορτάζ ήταν στοχευμένο και στρατευμένο για να παραπληροφορήσει την διεθνή κοινή γνώμη. Ήθελε να δείξει ότι υπάρχει δήθεν "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα που αποτελείται από φτωχούς πλην "τίμιους μακεδόνες" που υπομένουν τα πάνδεινα από τους Έλληνες... Η συνέντευξη του κ.Τάτσιου στις 8 Σεπτ 2008 έγινε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Electra Palace στην Αριστοτέλους. Μέχρι και αυτό σχολίασαν ΑΡΝΗΤΙΚΑ οι βρεττανίδες λέγοντας ότι οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ και ΙΣΧΥΡΟΙ έλληνες καταπιέζουν τους ΦΤΩΧΟΥΣ και ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ "μακεδόνες".

Αυτήν τη φορά ο κ.Τάτσιος αποδέχθηκε το αίτημα για συνέντευξη γνωρίζοντας ΠΩΣ να συμπεριφερθεί και άφησε την δημοσιογράφο να επιλέξει τον χώρο που θα γινόταν. Η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι σπούδασε Αρχαία Ελληνική Ιστορία σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, οπότε ο κ.Τάτσιος την προέτρεψε να αποδεχθεί εκ προοιμίου πόσο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ήταν η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε σλάβους, κάτι το οποίο την βρήκε ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη!

Μπορεί οι ξένοι δημοσιογράφοι να έχουν δική τους ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει την γνωστή "καραμέλα" περί δικαιώματος στην αυτοδιάθεση των λαών, αυτό όμως επιβάλει στον συνεντευξιαζόμενο να "πείσει" με τα δικά του επιχειρήματα ότι ουδείς έχει δικαίωμα να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας σε λαό που απλά γειτονεύει με την αληθινή Μακεδονία. Αυτό ακριβώς πέτυχε ο κ.Τάτσιος και εξήγησε με επιχειρήματα στην Ολλανδή δημοσιογράφο ΠΩΣ ξεκίνησε η ιδέα για μια "αυτόνομη" Μακεδονία από τα τέλη του 19ου αιώνα και ΠΩΣ βαπτίστηκε η νότια περιοχή της Γιουγκοσλαβίας ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από τον Τίτο. Η δημοσιογράφος κατάλαβε ότι εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα κάποιοι προσπαθούσαν συστηματικά να εγκαθιδρύσουν ΨΕΥΔΩΣ τον "μακεδονισμό" (με αυτονομιστικά χαρακτηριστικά βεβαίως) στην ευρύτερη περιοχή.

Έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της γλώσσας και φυσικά για την χρήση της μιξόγλωσσας με έντονο το σλαβικό στοιχείο σε ορισμένες περιοχές της κεντροδυτικής Μακεδονίας. Η δημοσιογράφος είναι βέβαιο ότι (αν δεν πήρε) θα πάρει συνέντευξη και από την "άλλη" πλευρά...από αυτούς δλδ που αυτοαποκαλούνται ως εθνικά "μακεδόνες". Επειδή ο κ.Τάτσιος ΓΝΩΡΙΖΕΙ τα επιχειρήματα και την θεωρία τους εξήγησε στην Ολλανδή δημοσιογράφο με ποιον τρόπο προπαγανδίζουν την ύπαρξη δήθεν "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα και εξουδετέρωσε όλα τα επιχειρήματά τους περί ύπαρξης καταπιεσμένων "μακεδόνων" στην χώρα μας. Έγινε εκτενής αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα και στην δράση των γηγενών σλαβόφωνων Μακεδονομάχων (πχ καπετάν Κώττας).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η δημοσιογράφος για τις αντιδράσεις των Ελλήνων σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών. Χρησιμοποιώντας τους 12 λόγους ακύρωσης της συμφωνίας, που πολύ εύστοχα συγκέντρωσε και αποτύπωσε ο Γιώργος Ρωμανός στην εκδήλωση της 4ης Σεπτεμβρίου 2019 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ο κ.Τάτσιος επέμεινε στον φασιστικό και παράνομο τρόπο με τον οποίον η προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε και τελικά μεθόδευσε την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Αναφέρθηκε στις υπουργοποιήσεις πρόθυμων βουλευτών των ΑΝΕΛ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ώστε να συγκεντρώσει η κυβέρνηση την απαιτούμενη πλειοψηφία των 153 βουλευτών. Αναφέρθηκε στα στοιχεία που επικαλείται ο Πάνος Καμμένος περί οικονομικών δοσοληψιών του Νίκου Κοτζιά με σκοπό την κύρωση της συμφωνίας. Αναφέρθηκε ο σφετερισμός λαϊκής κυριαρχίας εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά από την αντίθετη γνώμη του Ελληνικού λαού που δεν ήθελε να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας. Αναφέρθηκε ο αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίον αδιαφόρησε η κυβέρνηση για τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και για τα 43 ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας. Ειπώθηκαν ΟΛΑ τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πράξη αυτό που δεν ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Κι όλα αυτά στην χώρα που "γέννησε" την Δημοκρατία.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ.Τάτσιο αν πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιος πολιτικός φορέας που θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους που βλέπουν ότι ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίθεται να αλλάξει κάτι από την συμφωνία. Μέχρι ΚΑΙ οι ξένοι "βλέπουν" ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διώξει τον πατριωτικό χώρο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τον μεγάλο στρατηλάτη τον Μέγα Αλέξανδρο!

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ.Τάτσιος ανέφερε στην δημοσιογράφο το αισχρό ρεπορτάζ του ΒΒC, της είπε ότι η ΠΟΠΣΜ απέστειλε έντονη διαμαρτυρία προς την Διεύθυνση του BBC και ζήτησε από αυτήν να διεξάγει μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ έρευνα και να πηγαίνει ΤΥΧΑΙΑ σε σπίτια της Μακεδονίας για συνεντεύξεις κι όχι καθοδηγούμενη από επιτήδειους αυτονομιστές...

Αναμένουμε το δημοσίευμα για να δούμε αν έπιασε τόπο η παραπάνω προσπάθεια. Το σίγουρο είναι ότι για να ανατραπεί η διεθνής κοινή γνώμη χρειάζεται ΠΟΛΥΣ κόπος και συνεχείς δράσεις εξωστρέφειας στο Εξωτερικό. Τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά του Εξωτερικού αποτελούν ένα πρόσφορο μέσο για να επιτευχθεί αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...