Κόσμος

Συνάντηση Κουμουτσάκου-Σοϊλού για μεταναστευτικό - «Να κάνουν όλοι αυτό που τους αναλογεί» το μήνυμά του

Σε θετικό κλίμα και με «ειλικρινή συζήτηση» έγινε η συνάντηση του Γιώργου Κουμουτσάκου με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού στην Άγκυρα, με επίκεντρο της κουβέντας το μεταναστευτικό.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για θέματα του μεταναστευτικού, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, όπου του έθεσε τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και την αντιμετώπιση που πρέπει να υπάρχει από κοινού.

Τα τρία σημεία του μεταναστευτικού που στάθηκε ο Κουμουτσάκος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κουμουτσάκος στις συζητήσεις που είχε με τον Σοϊλού, στάθηκε σε τρία σημεία, τα οποία θεωρεί η ελληνική πλευρά πως οφείλουν να κάνουν αυτά που τους αναλογεί. Τα σημεία αυτά είναι:

  • Η Τουρκία να εκριζώσει τα δίκτυα διακινητών και να αποτρέψει αποτελεσματικά τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη.
  • Η Ελλάδα να ενισχύσει τις επιστροφές προς την Τουρκία, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.
  • Τέλος, η Ευρώπη να αναγνωρίσει το βάρος των περίπου 4 εκ. προσφύγων και μεταναστών που έχει δεχθεί η Τουρκία στο έδαφός της

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να διαμορφωθεί ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας σε πολιτικό επίπεδο, ο οποίος θα λειτουργεί εκ παραλλήλου με τον δομημένο υπηρεσιακό και επιχειρησιακό διάλογο, ο οποίος θα γίνεται με αυξημένη συχνότητα.

Εκτός της συνάντησης με τον Τούρκο ΥΠ.ΕΣ, στη συνάντηση ήταν και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της γείτονας χώρας, κ. Γιαβούζ Κιράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ