Κόσμος

Συμμαχία Πούτιν-Όρμπαν για την αντιμετώπιση της μαζικής εξόδου των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για την περίπλοκη κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τη μαζική έξοδο τους από αυτή την περιοχή.

"Η Ρωσία κάνει επίμονες και συνεχείς προσπάθειες για να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή. Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας έχει κάνει πολλά για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο παγκόσμιο κακό, όπως η τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής στο σύνολό της, και κυρίως για τη συριακή γη και για την καταπολέμηση του ISIS”, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση με τους ηγέτες των χριστιανικών εκκλησιών στη Μέση Ανατολή.

Οι ηγέτες πραγματοποιούν μια συνάντηση, την οποία διοργάνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

"Παρά το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι ένα λίκνο του Χριστιανισμού, βλέπουμε τώρα μια πολύ δύσκολη κατάσταση, στην οποία κατέληξαν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής", ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. "Αυτά είναι δολοφονίες, βία και ληστείες, βλέπουμε την έξοδο των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή, και μάλιστα μαζικά, κάτι που δεν μπορεί παρά να μας απασχολεί", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των εκκλησιών, σημείωσε ότι γενικά ήταν γνωστό τι συνέβαινε στη Μέση Ανατολή και ότι οι ανάγκες των Χριστιανών ήταν σαφείς, αλλά τους ζήτησε να αξιολογήσουν την κατάσταση. "Και τι μπορούμε να κάνουμε επιπλέον για να σας βοηθήσουμε και να σας στηρίξουμε", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν μεταβίβασε τις ευχές στους συμμετέχοντες στη συνάντηση από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών. "Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω μαζί του σήμερα, ξέρει για τη συνάντησή μας και μου ζήτησε να χαιρετίσω όλους εσάς εξ ονόματος του ROC και να σας ευχηθώ το καλύτερο", δήλωσε ο Πούτιν.

Με τη σειρά του, ο Orban σημείωσε ότι πριν από μερικά χρόνια, τέθηκαν ερωτήματα στην Ευρώπη σχετικά με την κατάσταση των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. "Υπήρχαν πολλές απόψεις για το θέμα αυτό, αλλά ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε, ποιες ενέργειες θα οδηγήσουν σε κάποια αποτελέσματα και τελικά αποφάσισα ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να ζητήσω από αυτούς που ζουν στην περιοχή αυτή. Ρωτήστε τους επικεφαλής των εκκλησιών που ζουν σε αυτήν την περιοχή ", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ