Ρωσία

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Σε πόση ώρα θα έχει "απαντήσει" η Ρωσία σε μία ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση

Σε μία τρομακτική αποκάλυψη υπεισήλθε ο Ανατόλι Νέστετσουκ, επικεφαλής της διοίκησης της 15ης Μονάδας των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Ειδικού Σκοπού, όταν δήλωσε πως σε περίπτωση προειδοποιητικού σήματος για πυραυλική επίθεση κατά της Ρωσίας, οι αρχές της χώρας θα έχουν 10 λεπτά στη διάθεσή τους προκειμένου να αποφασίσουν στα αντίστοιχα μέτρα.

Διοικητής των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων αποκάλυψε ότι πρώτιστος στόχος σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των προειδοποιητικών συστημάτων και της επέκτασης των κέντρων εντοπισμού είναι η συντόμευση του χρόνου αναχαίτισης πιθανής επίθεσης.

Σε περίπτωση προειδοποιητικού σήματος για πυραυλική επίθεση κατά της Ρωσίας, οι αρχές της χώρας θα έχουν 10 λεπτά στη διάθεσή τους προκειμένου να αποφασίσουν στα αντίστοιχα μέτρα, δήλωσε ο Ανατόλι Νέστετσουκ, επικεφαλής της διοίκησης της 15ης Μονάδας των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Ειδικού Σκοπού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow εξήγησε ότι «η ώρα πτήσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις κατευθύνσεις, από πού πετάει και πώς. Αυτή η ένδειξη απαιτεί πραγματικά σοβαρή αποφασιστικότητα για τη λήψη γρήγορης απόφασης» και πρόσθεσε ότι «γενικά, ο χρόνος είναι πολύ ικανοποιητικός».

«Όχι λεπτά, ούτε δεκάδες λεπτά – περισσότερο από δεκάδες λεπτά, για να το πω έτσι».

«Είναι σημαντικό για εμάς να λαμβάνουμε πληροφορίες για τους αντιπάλους από άλλες στρατηγικές αεροδιαστημικές κατευθύνσεις. Γνωρίζουμε αυτά τα μέρη και εργαζόμαστε έτσι ώστε το Υπουργείο Άμυνας να συμπεριλάβει αυτό το σημείο στο κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι μαζί με το εν εξελίξει πρόγραμμα, το 2021 θα υπάρξει νέο σημείο ραδιοεντοπισμού στη Βορκούτα τις βόρειας Ρωσίας, το 2022 παρόμοιος σταθμός θα αναπτυχθεί στο Όλενεγκορσκ στην περιοχή Μουρμάνσκ και το 2024 στη Σεβαστόπολη, στην Κριμαία.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι θεωρούν τα πυρηνικά όπλα ως αμυντικό μέσο, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα ίσως, θεωρητικά, επιτεθεί μόνο ως απαντητικό μέτρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τέτοια απόφαση ίσως ληφθεί αν τα συστήματα προειδοποίησης για πυρηνική επίθεση όχι μόνο καταγράψουν την εκτόξευση πυραύλου αλλά εντοπίσουν με ακρίβεια την τροχιά και τον χρόνο που η κεφαλή θα προσεγγίσει σε ρωσικό έδαφος.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η διεθνής ασφάλειας έχει επιδεινωθεί μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για τα πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς INF, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει αντίστοιχα αν οι ΗΠΑ τοποθετήσουν πυραύλους στην Ασία. Ο Πούτιν υπέθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν πέταξαν τη συνθήκη εξαιτίας της Ρωσίας και της «μυστικής» παραβίασης, υπογραμμίζοντας ότι αν οι ΗΠΑ «σχεδιάζει να τοποθετήσει πυραύλους στην Ασία, τότε η Ασία είναι η βασική αιτία της αποχώρησης».

Η INF υπεγράφη από τις ΗΠΑ και την Σοβιετική Ένωση το 1987 και τερματίστηκε στις 2 Αυγούστου πρωτοβουλία των ΗΠΑ, μετά την επίσημη αναστολή των υποχρεώσεών της έξι μήνες αργότερα. Και οι δύο πλευρές έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει η μία την άλλη για παραβίαση της συμφωνίας που απαγόρευε κάθε πύραυλο εδάφους, βαλλιστικό και cruise με ακτίνα 500 έως 5,500 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...