Κόσμος

Στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας το Νόμπελ Ειρήνης

Σήμερα Παρασκευή η επιτροπή Νόμπελ στο Όσλο απεφάνθη ποιος είχε «τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης». Και το όνομα αυτού Αμπίι Αχμέντ.

Ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπίι Αχμέντ, που ήταν, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, το δεύτερο φαβορί πίσω από την Γκρέτα Τούνμπεργκ, είναι ο άνθρωπος που σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας.

https://twitter.com/NobelPrize/status/1182581802751483905

Μεταξύ των 304 υποψηφίων, αλλά και των φαβορί, βρίσκονταν, ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το βραβείο κερδίζει κάθε χρόνο το άτομο ή ο οργανισμός που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης. Οι 304 υποψηφιότητες αποτελούνταν από 219 προσωπικότητες και 85 οργανισμούς.

Οι περσινοί νικητές

Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ είναι τα δύο πρόσωπα που μοιράστηκαν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης πέρυσι. Ο γυναικολόγος Ντένις Μακουέγκε βραβεύτηκε για το έργο του, καθώς έχει περιθάλψει θύματα σεξουαλικής βίας στο Κονγκό, ενώ η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νάντια Μουράντ είναι μια γυναίκα που κατάφερε να ξεφύγει από τα δίχτυα του Ισλαμικού Κράτους όπου κάποια στιγμή είχε πέσει ως «σκλάβα του σεξ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης