Κόσμος

Στον Βασιλιά της Ισπανίας η υψηλότερη διάκριση της ισπανικής μασονικής στοάς

Η Μεγάλη Στοά του Ισπανικού Τεκτονισμού έδωσε, με καθολική  ψήφο και χωρίς ενστάσεις, την υψηλότερη διάκριση, το μετάλλιο του Τεκτονικού Τάγματος, στον βασιλιά της χώρας Φίλιππο .

Όπως αναφέρει η Μεγάλη Στοά της Ισπανίας σε μια δήλωση, ο τίτλος που αντιστοιχεί σε αυτή τη διάκριση είναι ο τίτλος του "Ιππότη του Τεκτονικού Τάγματος του Ιδρυτή των Ελευθερίων, Ελεύθεροι και Αποδεκτοί Εγκαινιαστές της Μόνης και Αναγνωρισμένης Μεγάλης Στοάς της Ισπανίας".

Η ομόφωνη παραχώρηση της Μεγάλης Συνέλευσης συμπίπτει με την 40ή επέτειο της νομιμοποίησης του Τεκτονισμού στην Ισπανία "μετά από έναν από τους πιο συστηματικούς διωγμούς που έχει ζήσει ".

Με αυτή την παραχώρηση προς τον αρχηγό του κράτους, "η Μασονική Στοά θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στην ισπανική κοινωνία για τις αξίες της αδελφικής κατανόησης που από το 1978 έχουν προστατεύσει την αδιάκοπη ύπαρξη του Τεκτονισμού στην Ισπανία".

Το βραβείο του Ιδρυτή του Τεκτονικού Τάγματος με ένα κόκκινο σήμα αποτελεί την υψηλότερη διακριση που μπορεί να προσφέρει ο ισπανικός τεκτονισμός και προορίζεται για βασιλείς, αρχηγούς κρατών και προσωπικότητες που ξεχωρίζουν "για το έργο τους για το καλό της ανθρωπότητας, την προώθηση της γνώσης των Τεκτόνων στην κοινωνία ή την ανάπτυξη των ατομικών ελευθεριών και της εκπαίδευσης ».

Μπορεί επίσης να χορηγηθεί σε εκείνους τους μεμονωμένους που έχουν ξεχωρίσει "με εξαιρετικό τρόπο σε σχέση με τις συνήθεις υποχρεώσεις ενός Μεγάλου Αξιωματούχου ή που, με τον υποδειγματικό χαρακτήρα και την ηθική τους, έχουν προβάλει τις αρετές του Τάγματος στην κοινωνία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ