Ρωσία

Στη Μεσόγειο το ρωσικό καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ»

Σε ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο συμμετέχει το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ», με το πλοίο να κάνει, μεταξύ άλλων στάσεις ελλιμενισμού σε Κύπρο και Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το TASS, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου επιδόθηκε μεταξύ άλλων σε σειρά ασκήσεων αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου. Αναφέρεται ακόμη ότι ανανεώθηκαν οι προμήθειες του πλοίου σε «ουδέτερα ύδατα» στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει προγραμματισμού.

Κατά το αγκυροβόλιο, οι ναύτες επιδόθηκαν επίσης σε αμυντικές ασκήσεις ενώ εξασκήθηκαν στη διάσωση ναυαγών και στην παροχή βοήθειας σε σκάφη που διατρέχουν κίνδυνο.

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό, συνοδευόμενο από υποστηρικτικά πλοία, εισήλθε στη Μεσόγειο στις 22 Αυγούστου, με το πλήρωμά του να επισκέπτεται την Αλγερία, την Αίγυπτο και την Τουρκία, κάνοντας παράλληλα στάσεις ελλιμενισμού σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο «Στρατάρχης Ουστίνοφ» αναχώρησε από την ναυτική βάση του Severomorsk στις 3 Ιουλίου για να λάβει μέρος σε ναυτική επίδειξη στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ακολούθως το πλήρωμα έλαβε μέρος στην μεγάλης κλίμακας επιχείρηση του ρωσικού ναυτικού “Ocean Shield 2019”. Από τον απόπλου του από το Severomorsk, το καταδρομικό έχει διανύσει απόσταση 14.000 ναυτικών μιλίων.

Εκπρόσωπος του του Ρώσου Προέδρου είχε δηλώσει παλαιότερα ότι οι μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σχετίζονται με την κατάσταση στην Συρία. Στα ναυτικά γυμνάσια στην Μεσόγειο συμμετέχουν περισσότερα από 25 πολεμικά πλοία των οποίων ηγείται το πυραυλοφόρο καταδρομικό "Στρατάρχης Ουστίνοφ" και 30 πολεμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και βομβαρδιστικά Tu-160.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...