Οπλικά συστήματα

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ο εχθρός θα εξολοθρεύεται σε μιλισεκόντ (βίντεο)

Η νέα τεχνολογία όχι απλώς βελτιώνει την αποδοτικότητα, αλλά αλλάζει εκ βάθρων τη μάχη σε όλους τους τομείς του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών σχηματισμών και των ελιγμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό Fox News, o στρατός των ΗΠΑ επιταχύνει μαζικά την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να μειώσει τις ανθρώπινες απώλειες.

Πρωταρχικό στόχο αποτελεί η καθιέρωση ταχύτατων δικτύων έως το 2030, χάρη στα οποία η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να εκτοξεύει πυραύλους εναντίον πολλαπλών στόχων, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Ο εχθρός θα εξολοθρεύεται σε μιλισεκόντ

«Μια από τις προκλήσεις είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα από τα συστήματα μάχης και να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία», ανέφερε ο ταξίαρχος, Ματ Ίσλεϊ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συμπόσιο της Ένωσης του Αμερικανικού Στρατού, όπως μεταδίδει το Fox News.

«Σήμερα, είμαστε σε ένα σημείο καμπής, ώστε σε 10 χρόνια από σήμερα να είμαστε εδώ που είμαστε τώρα και να μπορούμε να επεξεργαστούμε πολύ περισσότερα δεδομένα από τους αισθητήρες στο πεδίο της μάχης, μειώνοντας το απαιτούμενο χρόνο αντίδραση σε ελάχιστα μιλισεκόντ», ανέφερε ο Ίσλεϊ.

Ο ταξίαρχος συμπεριέλαβε του πολυφασματικούς αισθητήρες και τα ραντάρ συνθετικών διαφραγμάτων, ως τεχνολογίες που θα είχαν να κερδίσουν πολλά από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Η αύξηση της ταχύτητας επεξεργασίας, ώστε στιγμιαία να αναγνωρίζονται πολλαπλοί στόχοι για τους στρατιώτες» είναι θεμελιώδους σημασίας, τόνισε ο αντισυνταγματάρχης, Κρίστοφερ Λόουρανς, σύμφωνα με το Fox.

https://twitter.com/gp_pulipaka/status/1180219841887657984?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1180219841887657984&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2Ftexnologia%2F201910265017688-ta-opla-tehnitis-noimosynis-tha-exolothreuoun-ton-ehthro-se-milisekont-binteo%2F

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές