Κόσμος

Σοκαριστικές εξελίξεις με τη νταλίκα-νεκροφόρα Έσεξ: Υπάρχουν ακόμα δύο φορτηγά με στοιβαγμένους ανθρώπους - «Μας είπαν ότι η διαδρομή θα είναι ασφαλής»

Σοκαριστικές είναι οι νεότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στο Έσσεξ με το φορτηγό-νεκροφόρα μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 νεκροί. Ακόμη δύο φορτηγά με στοιβαγμένους ανθρώπους αγνοούνται. Τι τους υπόσχονταν οι διακινητές.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το skynews που επικαλείται πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων από το Βιετνάμ, αναφέρει ότι το μοιραίο φορτηγό ταξίδευε με άλλα δύο με περισσότερους από 100 ανθρώπους μέσα σε αυτά.

Ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για την τύχη των άλλων δύο φορτηγών και το πού μπορεί να βρίσκονται.

Ταρίφα 35.000 ευρώ για μία «VIP» θέση
Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, οι άτυχοι άνθρωποι που επιχείρησαν αυτό το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να καταλήξουν τελικά νεκροί στο φορτηγό. Οι περισσότεροι από αυτούς φαίνεται πως κατάγονταν από μία από τις πιο φτωχές επαρχίες του Βιετνάμ. Την ίδια ώρα, η Mirror αποκάλυψε ότι την ώρα που άνοιξαν οι διασώστες το φορτηγό στο Εσσεξ, βρήκαν ματωμένα ίχνη στο εσωτερικό, μια ένδειξη που- αν επιβεβαιωθεί επίσημα- θα αποτυπώνει με τραγικό τρόπο τις φρικτές τελευταίες στιγμές που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι.

«Συγγνώμη, το ταξίδι μου στο εξωτερικό απέτυχε. Πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σας αγαπώ τόσο πολλή μαμά και μπαμπά. Συγγνώμη μαμά», έγραψε άτυχη επιβάτης του φορτηγού στην οικογένειά της. Έπειτα από την αποκάλυψη του μηνύματος η οικογένειά της αποκάλυψε ότι η 26χρονη έδωσε σχεδόν 35.000 ευρώ σε διακινητές για να πάει στη Βρετανία μέσω Κίνας, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Η κοπέλα είχε επιστρέψει μόλις από την Ιαπωνία, όπου εργαζόταν προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειά της να απαλλαγεί από χρέος που τη βάραινε. Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η Daily Mail, οι διακινητές της υποσχέθηκαν «υπηρεσία VIP» για αυτό το ταξίδι. Αντί για αυτό όμως, κατέληξε στο φορτηγό του θανάτου που βρέθηκε στο Εσσεξ.

Η οικογένειά της υποθήκευσε το σπίτι της για να μπορέσει να ταξιδέψει τελικά η 26χρονη. Σύμφωνα με τον αδελφό της, πέταξε από το Βιετνάμ στην Κίνα, από εκεί πήγε στη Γαλλία και αρχικά επιχείρησαν να περάσουν στη Βρετανία στις 19 Οκτωβρίου, αλλά τους έπιασαν και τους γύρισαν πίσω.

«Μας έλεγαν ότι η διαδρομή είναι ασφαλής»... τα συγκλονιστικά λόγια των γονιών της 26χρονης Βιετναμέζας που έστειλε μήνυμα στη μητέρα της ότι ασφυκτιά και πεθαίνει από το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα. Οι απαρηγόρητοι γονείς της κατέβαλαν 30.000 λίρες σε λαθρέμπορο ώστε η κόρη τους να ταξιδέψει σε θέση VIP προς την Αγγλία.

Ωστόσο, οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες των γονέων. Η 26χρονη Φαμ Τάι Τρα Μάι έστειλε σειρά τραγικών μηνυμάτων την Τρίτη, προτού χαθούν εντελώς τα ίχνη της.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι γονείς της νεαρής γυναίκας πλήρωσαν τόσες χιλιάδες λίρες ελπίζοντας πως η κόρη τους θα βρει μια καλύτερη τύχη...

«Ήταν πάρα πολύ επώδυνη η στιγμή που λάβαμε το μήνυμα ότι ασφυκτιά. Καταλάβαινε ότι θα πεθάνει» είπαν οι γονείς της 26χρονης στο CNN.

«Έχω χάσει και τα δύο. Την μοναδική μου αγάπη και τα λεφτά μου» δήλωσε ο πατέρας της, αποκαλύπτοντας ότι οι διακινητές δεν τους εξήγησαν πώς θα έφτανε η κόρη τους στην Αγγλία.

«Μας είπαν απλώς ότι η διαδρομή ήταν ασφαλής. Ότι μπορεί να ταξίδευαν μέσω αεροπλάνου, αυτοκινήτου...εάν γνώριζα τη διαδρομή δεν θα άφηνα ποτέ την κόρη μου», δήλωσε ο πατέρας της 26χρονης.

Εργαζόμενη σε φιλανθρωπική οργάνωση γνωστοποίησε ότι Φαμ Τράι ταξίδεψε για να βοηθήσει τους γονείς της που είχαν χρέη.

«Είχε μόλις επιστυρέψει από την Ιαπωνία, όπου εργαζόταν. Δεν είχε λάβει τόσα χρήματα ώστε να μπορεί να αποπληρώσει το χρέος των γονιών της. Κοιτούσε για κάτι καλύτερο για να ξεπληρώσει το χρέος που κάποιος άνδρας φόρτωσε στην οικογένεια», είπε η εργαζόμενη στο BBC.

Στο μεταξύ, ανακρίνονται τέσσερις ύποπτοι σχετικά με την υπόθεση, ενώ έξι πλέον οικογένειες από το Βιετνάμ πιστεύουν ότι συγγενείς τους βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό του θανάτου.

Το δράμα των Βιετναμέζων με το ταξίδι του θανάτου

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές λεπτομέρειες γύρω από την τραγωδία με τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ στο Έσεξ. Εντείνονται οι πληροφορίες ότι τα περισσότερα από τα θύματα είχαν καταγωγή από το Βιετνάμ και όχι από την Κίνα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από τη μαρτυρία αξιωματούχου της επαρχίας από το Βιετνάμ από την οποία κατάγονταν ορισμένοι από τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στο κοντέινερ του θανάτου.

Ο πατήρ Άντονι Ντανγκ Χου Ναμ, ένας καθολικός ιερέας στην απομακρυσμένη πόλη Γεν Τανχ στην επαρχία Νγκε Αν του βορειοκεντρικού Βιετνάμ, δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

«Όλη η περιοχή είναι βυθισμένη στο πένθος», τόνισε την ώρα που από μεγάφωνα ακούγονταν προσευχές για τους νεκρούς.

Αναζητούνται ακόμη ένας 26χρονος και μια 19χρονη από το Βιετνάμ.

Ο αδερφός της 19χρονης αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα τον κάλεσε νωρίς την Τρίτη λέγοντάς του ότι μπαίνει σε φορτηγό και πως κλείνει το κινητό της για να απενεργοποιηθούν αυτόματα τα συστήματα εντοπισμού.

Έκτοτε η 19χρονη αγνοείται, ωστόσο ο λαθρέμπορος επέστρεψε χρήματα στην οικογένεια.

Το ίδιο συνέβη και με τους συγγενείς του 26χρονου που επίσης έλαβαν χρήματα, σύμφωνα με τον μικρότερο αδερφό του.

Ακόμη, πάντως, ανακρίνεται ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού που θεωρείται ένοχος για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...