Στρατός Ξηράς

ΣΜΥ: Αισθητή η απουσία Αλκιβιάδη Στεφανή από την ορκωμοσία

Αισθητή η απουσία Αλκιβιάδη Στεφανή από την ορκωμοσία των πρωτοετών Σπουδαστών Τάξης 2022 «Τχης (ΠΒ) Δημήτριος Κωστάκης»

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που προέρχονται από τη ΣΜΥ εν ενεργεία και εν αποστρατεία είναι σε αναβρασμό από την πρόθεση του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή να δημιουργήσει ξεχωριστό Σώμα Υπαξιωματικών, η απουσία του από την ορκωμοσία πρωτοετών της ΣΜΥ σχολιάζεται δυσμενώς.

Πολλοί από όσους ήταν παρόντες στον ορκομωσία σχολίαζαν ότι δεν τόλμησε να εμφανιστεί, για να αποφύγει ενδεχόμενες φραστικές επιθέσεις από γονείς των σπουδαστών που έδιναν τον όρκο και βρίσκονται σε ανασφάλεια μετά την δημοσιοποίηση του θέματος.

Πέρυσι στις 18 Οκτωβρίου 2018, ήταν παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών Σπουδαστών Τάξης 2021 «Επχίας (ΠΖ) Δημήτριος Ίτσιος», ως Αρχηγός ΓΕΣ, ενώ φέτος έχει ήδη επισκεφθεί δυο φορές την Σχολή Ευελπίδων, προκαλώντας και τα ανάλογα σχόλια από την πλευρά των υπαξιωματικών.

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της απουσίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την ορκομωσία των πρωτοετών της ΣΜΥ, ωστόσο ήταν μάλλον ατυχής επιλογή.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Καμπάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Φλώρος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, στο χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τους πρωτοετείς Σπουδαστές, για την επιλογή τους να καταταχθούν στη Σχολή και τους ευχήθηκε να έχουν καλή σταδιοδρομία στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ορκίστηκαν συνολικά 170 Πρωτοετείς Σπουδαστές, εκ των οποίων 22 από την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ