Βαλκάνια

Σκόπια: Και πάλι υποψήφιος ο Ζάεφ στις πρόωρες εκλογές

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος των Σκοπίων SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την πρωθυπουργία στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές που αποφασίστηκαν μετά τη συνάντηση των ηγετών των επτά μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες των επτά μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας με τη συμμετοχή του προέδρου Στέβο Πενταρόφσκι την Κυριακή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου.

 

Μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες των επτά μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας με τη συμμετοχή του προέδρου Στέβο Πενταρόφσκι την Κυριακή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Ε.Ε. να καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη των Σκοπίων, παρά τις προσδοκίες των Σκοπίων και των παραχωρήσεων από την ηγεσία της χώρας, μεταξύ των οποίων η αλλαγή ονόματος όπως προέβλεπε η συμφωνία των Πρεσπών.

«Το όνομα του επικεφαλής της κυβέρνησης στην τεχνική εντολή θα γίνει γνωστό τον Δεκέμβριο, μετά τις διαβουλεύσεις του κόμματος "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας" (SDSM) και των εταίρων του συνασπισμού. Όταν (σ.σ. μετά από τις εκλογές) σχηματίσουμε νέα κυβέρνηση, θα παραμείνω πρωθυπουργός, αυτό είναι ήδη γνωστό, από τη στιγμή που θα είμαι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας» ανέφερε ο Ζάεφ σε ενημέρωση.

Σημείωσε ότι τα Σκόπια δεν θα εγκαταλείψουν τη συμφωνία που επετεύχθη με τις ελληνικές αρχές το καλοκαίρι του 2018.

«Θα συνεχίσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών συνεπάγεται συνεργασία, η Ε.Ε. επίσης περιλαμβάνεται σε αυτό» υπογράμμισε ο Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...