Κόσμος

Σε πλήρη εξέλιξη η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν: "Επιτακτικές οι διαβουλεύσεις μας" (live βίντεο)

«Νομίζω ότι η συνάντηση μας σήμερα, οι διαβουλεύσεις μας είναι πολύ επιτακτικές»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αξιολόγησε την κατάσταση στην Συρία ως περίπλοκη επισημαίνοντας ότι με βάση το δεδομένο αυτό οι διαβουλεύσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την έναρξη της κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε: «νομίζω ότι η συνάντηση μας σήμερα, οι διαβουλεύσεις μας είναι πολύ επιτακτικές»

https://www.youtube.com/watch?v=Z-CMYA0PzlQ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι το «επίπεδο των ρωσο - τουρκικών σχέσεων, το οποίο έχει επιτευχθεί σήμερα, θα διαδραματίσει τον ρόλο του στη διευθέτηση όλων των περίπλοκων ζητημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μέχρι σήμερα».

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα τόσο προς το συμφέρον της Τουρκίας και της Ρωσίας, όσο και προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε θερμά την τουρκική αντιπροσωπεία και την ευχαρίστησε για την απόφαση της να έρθει στο Σότσι.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών στο Σότσι θα συζητήσουν μεταξύ άλλων και τις ανακοινώσεις οι οποίες ανταλλάχθηκαν μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας για την κατάσταση στην Συρία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ