Κόσμος

Σε θαλάσσια περιοχή στην Ιταλία εντοπίστηκε η λέμβος με τους μετανάστες που εξέπεμψε SOS ανοικτά των Οθωνών

Σε θαλάσσια περιοχή, νότια του Οτράντο στην Ιταλία, εντοπίστηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η λέμβος που μετέφερε μετανάστες και εξέπεμψε χθες το βράδυ SOS από θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Οθωνών στα Διαπόντια νησιά.

Οαριθμός των επιβαινόντων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ οι εξονυχίστηκες έρευνες του λιμενικού σώματος και της Frontex, για τον εντοπισμό της λέμβου με τους μετανάστες ξεκίνησαν όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες στη λέμβο, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια, δίνοντας -παρά τη δυσχερή επικοινωνία- πληροφορίες για το στίγμα του σκάφους και τον αριθμό των επιβαινόντων.

Στην επιχείρηση του εντοπισμού της λέμβου που φέρεται να ξεκίνησε από θαλάσσια περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχαν δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, περιπολικό σκάφος και ελικόπτερο της Frontex, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είχε θέσει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να παραχθούν άμεσα οι αναγκαίες πρώτες βοήθειες στους επιβαίνοντες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Κράτσα «καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ήταν σε συνεχή επαφή με τις λιμενικές Αρχές παρακολουθώντας την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού της λέμβου με τους μετανάστες».

Σημειώνεται ότι το Οτράντο ή Ότραντο είναι μικρή πόλη της Ιταλίας της περιφέρειας της Απουλίας και βρίσκεται στη χερσόνησο Σαλέντο και στον ομώνυμο πορθμό Οτράντο του Ιονίου πελάγους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ