Εκκλησία

Σεργκέι Λαβρόφ: "Οι ΗΠΑ απειλούν τις Ορθόδοξες Εκκλησίες για την Ουκρανία" (βίντεο)

Δριμύ κατηγορώ κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για πίεση στις Ορθόδοξες Εκκλησίες ώστε να αναγνωρίσουν την λεγόμενη Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, άσκησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της 16ης ετήσιας συνάντησης της Διεθνούς Δεξαμενής Σκέψης Βαλντάι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών, μέχρι σήμερα καμία από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν έχει αναγνωρίσει την νεοϊδρυθείσα Εκκλησία στην Ουκρανία, η οποία είναι δημιούργημα πολιτικών ενεργειών και αποφάσεων.

"Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική και όταν δεν βλέπουν την επιθυμία να υπακούσουν, προσπαθούν μέσω απειλών να διασπάσουν την Τοπική τους Εκκλησία" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στον διάλογο μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και του Πάπα Φραγκίσκου, τονίζοντας ότι η συνέχισή του διαλόγου θα βοηθήσει στην προστασία της θρησκείας από τα πολιτικά παιχνίδια, ειδικά στις περιοχές που υπάρχουν συγκρούσεις.

"Ο διάλογος που ξεκίνησε ο Πατριάρχης και ο Πάπας θα μπορούσε να συνεχιστεί ακριβώς από την άποψη της προστασίας της θρησκείας από τα πολιτικά παιχνίδια, παιχνίδια που εκτυλίσσονται σε περιοχές όπου ξέσπασαν συγκρούσεις και κρίσεις" - πρόσθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κλείνοντας ο κ. Λαβρόφ τόνισε: "Ελπίζω ότι μαζί με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τις άλλες θρησκείες και σε συνεργασία με τους σχετικούς ξένους εταίρους, θα είμαστε σε θέση να προστατέψουμε πιο ενεργά τα θρησκευτικά συναισθήματα από την πολιτικοποίηση".

https://youtu.be/oE7jyVCioBw

Πηγή: Romfea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ