Κόσμος

Σαντορίνη: Το πιο ακριβό διεθνές αεροδρόμιο – Φωτιά οι τιμές στα duty free

Έρευνα σε 50 αεροδρόμια παρουσίασε το αμερικανικό CNBC. Το ακριβότερο βρίσκεται στη Σαντορίνη...

Ο Zach Griff, αναλυτής στην ιστοσελίδα Travel The Points Guy, συγκέντρωσε δεδομένα από 50 διαφορετικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 14 στις ΗΠΑ, για να προσδιορίσει ποια αφορολόγητα καταστήματα προσφέρουν τις φθηνότερες τιμές στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες αφορολόγητων προϊόντων – ποτά, καλλυντικά, αρώματα και προϊόντα καπνού – αναφέρει το CNBC.

Σε ένα σημείο της έρευνάς του για τα αεροδρόμια ο Γκριφ αναφέρεται στην Ελλάδα. «Καλό θα ήταν να περιμένετε να φύγετε από το αεροδρόμιο για να αγοράσετε αλκοόλ για τις διακοπές σας στην Ελλάδα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ζακ Γκριφ, «όπως αποδεικνύεται πολλά ελληνικά αεροδρόμια, όπως αυτό της Σαντορίνης και της Αθήνας, είναι τα πιο ακριβά μέρη για να αγοράσει κάποιος αλκοόλ. Ακόμα και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήρθε τέταρτο στη σχετική λίστα».

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα φθηνότερα καταστήματα duty free βρίσκονται στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ, της Σιγκαπούρης και των Νήσων Κέιμαν.

«Το πιο ακριβό διεθνές αεροδρόμιο είναι στη Σαντορίνη» προσθέτει ο Γκριφ στη συνέχεια. Για αγορά αλκοόλ ο Γκριφ προτείνει τα αεροδρόμια του Κιέβου, της Μαδρίτης και των Κέιμαν.

Σε ό,τι αφορά τα αρώματα, κατά την ίδια έρευνα, τα πιο φτηνά βρίσκονται σε αεροδρόμια του Λονδίνου, της Βιέννης, της Μαδρίτης και της Πορτογαλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές