Ένοπλες Συρράξεις

Σίσι-Χαφτάρ θα «γονατίσουν» τον Ερντογάν: Με νέα όπλα «φορτώνονται» τα μαχητικά της Αιγύπτου - Στόχος να καταστραφεί η βάση της Μισράτα

Έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα, ότι το αεροδρόμιο της Μισράτα χρησιμοποιείται de facto από την Τουρκία ως αεροπορική βάση και χώρος για την υποστήριξη όπλων και πυρομαχικών των τζιχαντιστών κατά του στρατηγού Χαφτάρ και κατά της Αιγύπτου στο άμεσο μέλλον.

Η Αίγυπτος όπως δείχνουν τα νέα δεδομένα, δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την κατάσταση και ετοιμάζεται να διαπράξει την δεύτερη επίθεση της στο λιβυκό έδαφος με την αγορά εξεζητημένων ρωσικών βομβών για ισχυρά θωρακισμένους στόχους όπως το αεροδρόμιο της Μισράτα.

https://twitter.com/mahmouedgamal44/status/1184712932233564161

Για τον λόγο αυτόν, η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου έχει τώρα ικανά πυρομαχικά που μπορούν να διατρήσουν στόχους ενισχυμένου σκυροδέματος, καθώς παρέλαβε ρωσικές βόμβες ακρίβειας AASM Hammer και SCALP-EG (Storm Shadow) και πυραύλους  Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, που φορτώθηκαν ήδη σε αεροσκάφη MIG.

Σύμφωνα με έναν πρώην μισθοφόρο πιλότο της λιβυκής Πολεμικής Αεροπορίας των δυνάμεων της Τρίπολης (GNA), οι Τούρκοι χρησιμοποιούν κατά κόρον ειδικά shelter (καταφύγια) αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από την τουρκική πολεμική αεροπορία για εναέριες επιχειρήσεις των UAV  Bayraktar TB2 στην Μισράτα.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1184978018659393536

Αυτά τα εναέρια οχήματα παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στις ομάδες των τζιχαντιστών του GNA κατά τη διάρκεια του πολέμου τους εναντίον του Libya National Army του στρατηγού Χαφτάρ.

Πληροφορίες φέρουν τον Αιγύπτιο ηγέτη Αλ Σίσι να έχει πληροφορίες για την μετακίνηση εκατοντάδων τζιχαντιστών από την Συρία στην Λιβύη με την βοήθεια των Τούρκων, οι οποίοι στην συνέχεια θα δράσουν κατά της Αιγύπτου.

Την ίδια στιγμή η μουσουλμανική αδελφότητα προκαλεί εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, οδηγώντας τον πρόεδρο της Αιγύπτου στην πιθανότατη απόφαση να δράσει τώρα κατά των τουρκικών βάσεων στην Λιβύη παρά μετά, για αυτό εξοπλίζει την πολεμική του αεροπορία με αυτά τα είδη των όπλων.

Την ίδια στιγμή έχουμε νέα αμερικανική επιχείρηση σε εξέλιξη στην Λιβύη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Army Times, με κατεστραμμένα στρατόπεδα του ISIS στην χώρα και πολλά θύματα ενώ συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Χαφτάρ και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Μια σειρά τεσσάρων αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον του ισλαμικού κράτους στην Λιβύης σκότωσε περίπου το ένα τρίτο του στρατιωτικού προσωπικού της οργάνωσης, δίνοντας τις απαραίτητες «ανάσες» στις δύο κύριες φατρίες της χώρας, να  πολεμούν σκληρά για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Τρίπολη.

Οι αμερικανικές επιθέσεις σκότωσαν περίπου 43 μαχητές του ISIS, ενώ περίπου 100 μαχητές είναι βαριά τραυματίες, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό των αμερικανικών δυνάμεων, ο οποίος μίλησε με δημοσιογράφους με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

«Εκτιμούμε ότι αυτό ήταν μια αρκετά σημαντική υποβάθμιση των δυνατοτήτων τους, αλλά και πάλι οι τζιχαντιστές αγωνίζονται να ανασυγκροτηθούν και να συνεχίσουν το έργο τους», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος σε τηλεφωνική συνέντευξη.

«Σίγουρα εκτιμούμε ότι δεν επεκτείνονται και άλλο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι επιθέσεις έρχονται μέσα σε μια συνεχιζόμενη πάλη μεταξύ της αναγνωρισμένης από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας και του εθνικού στρατού της Λιβύης του στρατηγού Χ.Χαφτάρ.

Η αμερικανική διοίκηση Αφρικής AFRICOM προειδοποίησε  ότι «οι μάχες μεταξύ των δύο παρατάξεων , αποσπούν την διεθνή γνώμη από τα ζητήματα της ύπαρξης τζιχαντιστών που επιτρέπουν την αναζωπύρωση του ISIS στην Λιβύη».

https://twitter.com/Oded121351/status/1185125185864777728

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ