Πολιτική

Σάμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο ΚΥΤ - Ακούγονται εκρήξεις

Το ΚΥΤ θα έπρεπε να φιλοξενεί 648 άτομα και όχι 5.768 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενεί σήμερα!

Διαφορές που σχετίζονται με ναρκωτικά βρίσκονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, πίσω από τη συμπλοκή που ξέσπασε χθες Δευτέρα στην πόλη της Σάμου. Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει γενικευμένη ταραχή και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Όλα ξεκίνησαν κοντά στον δημοτικό κήπο της πόλης της Σάμου, όπου ομάδα Αφγανών επιτέθηκε με μαχαίρια εναντίον Σύρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ατόμων στον θώρακα και την πλάτη. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών και Σύρων συνεχίστηκαν στο hot spot του νησιού, στο Βαθύ, ενώ άναψαν και φωτιές με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν συλλήψεις, ενώ λόγω του καπνού από τις φωτιές μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στη συνέχεια περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του νησιού, ζητώντας να αποχωρήσουν προς την ενδοχώρα.

Βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας απεικονίζει τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στον καταυλισμό, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείπουν άρον άρον το χώρο για να σωθούν. Αρκετοί ήταν οι γονείς που πήραν αγκαλιά τα παιδιά τους και τα φυγάδευσαν, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακούγονται εκρήξεις και φαίνονται φλόγες που φουντώνουν. Οι εκρήξεις προέρχονται από γκαζάκια που εξερράγησαν, τα οποία χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα φαγητού από μετανάστες και πρόσφυγες.

https://www.facebook.com/ioannis.negris/videos/10220983032352602/

Έκρυθμη η κατάσταση στο νησί

Στη Σάμο η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. Και αυτό γιατί σε ένα ΚΥΤ που θα έπρεπε να φιλοξενεί 648 άτομα, σήμερα ζουν, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, συνολικά 5.768 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός υπό το φόβο νέων επεισοδίων. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έφυγαν εσπευσμένα από την Αθήνα και με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 μετέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Σάμο, εκεί όπου το βράδυ της Δευτέρας είχαμε εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μεταναστών.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομική Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου:

Με αφορμή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών χθες το βράδυ στη Σάμο, προκλήθηκαν ταραχές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Από τη συμπλοκή τρία άτομα διακομίστηκαν με τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα στο Νοσοκομείο της Σάμου, όπου παραμένουν για νοσηλεία οι δυο εξ αυτών. Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σάμου.

Στο νησί της Σάμου, νωρίς σήμερα το πρωί, κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις από Αθήνα, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές Υπηρεσίες.

Πηγή: ethnos.gr (Αλέξανδρος Καλαφάτης)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...