Κόσμος

Ρώσος φαρσέρ: Η αποκάλυψη Αμερικανού γερουσιαστή για τους S-400 και τις κυρώσεις στην Τουρκία



Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ είναι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, έφτιαξαν προσχέδιο νομοσχεδίου για κυρώσεις κατά της Τουρκίας σχετικά με την εισβολή στη βόρεια Συρία.

Δύο μήνες πριν ο γερουσιαστής Λίντσει Γκράχαμ έπεσε θύμα των Ρώσων φαρσέρ Βλαντίμιρ Κουτζνέτσοφ και Αλεξέι Στολιάροφ, γνωστοί και ως Βόβαν και Λέξους. Τον Αύγουστο προσποιούμενοι τον Ακάρ μίλησαν με τον Γκράχαμ, του ζήτησαν να θέσει κάποιες ερωτήσεις στον Τραμπ και να πάρει πίσω.

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ είναι ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής που, μαζί με τον συνάδελφό του Κρις βαν Χόλεν, έφτιαξαν προσχέδιο νομοσχεδίου για κυρώσεις κατά της Τουρκίας σχετικά με την εισβολή στη βόρεια Συρία, με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης».

Το Sputnik μίλησε με έναν από τους φαρσέρ τον Αλεξέι Στολιάροφ (Λέξους) και τον ρώτησε λεπτομέρειες για τη συνομιλία με τον γερουσιαστή.

Ο Αλεξέι Στολιάροφ ανέφερε ότι ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα τέλη Ιουλίου σχετικά με την παράδοση των S-400 στην Άγκυρα και την ανησυχία της Ουάσιγκτον.

«Ο Γερουσιαστής μιλούσε σαν να εκπροσωπούσε και σαν να ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Γι’ αυτό αποφασίσουμε, ως Τούρκος υπουργός Άμυνας, να διερευνήσουμε τους όρους που ήθελε να προσφέρει στην τουρκική ηγεσία. Γι’ αυτό του τηλεφωνήσαμε» εξήγησε ο Λέξους.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μορφή του Γκράχαμ τους έλκυσε το ενδιαφέρον γιατί η πολιτική που ακολούθησε ο Τραμπ σε σχέση με την Άγκυρα αρχικά είχε υποδειχθεί από τον ίδιο τον Γκράχαμ. «Ήταν ο σύμβουλός του σε ζητήματα που αφορούσαν την Τουρκία και ο Τραμπ συζητήσουμε μαζί του ζητήματα τουρκικής πολιτικής συμπεριλαμβανομένου του πεδίου της άμυνας» ανέφερε.

Σχετικά με τους S-400 οι φαρσέρ ήθελαν να ακούσουν το πραγματικό κίνητρο γιατί οι ΗΠΑ αντιτίθενται τόσο πολύ στην εμφάνιση ρωσικών συστημάτων στην Τουρκία.

«Λάβαμε μία πολύ σημαντική απάντηση: αν η Τουρκία βάλει τα συστήματα σε λειτουργία, τότε άλλες χώρες θα κάνουν το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δίνει το κακό παράδειγμα για άλλες χώρες και αυτό συνιστά απειλή για τεράστιες απώλειες για αμερικανικές εταιρείες» είπε ο Λέξους.

Επιπλέον, οι ρώσοι φαρσέρ και ο Λίντσεϊ Γκράχαμ συζήτησαν τις κυρώσεις που οι ΗΠΑ απειλούσαν να επιβάλουν στην Τουρκία για την αγορά των όπλων.

«Ο Γκράχαμ πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον Τούρκο υπουργό, μου είπε ότι αν οι S-400 ενεργοποιούνταν, θα ήταν αδύνατο να σταματήσουν οι κυρώσεις. Μία ελεύθερη εμπορική συμφωνία θα ήταν επίσης αδύνατη. Ο πρόεδρος Τραμπ νιώθει συμπάθεια για τη θέση του Ερντογάν, ωστόσο, ο Γκράχαμ σημείωσε ότι το ίδιο δεν συμβαίνει και στη Γερουσία» είπε ο Λέξους.

Μετά τους S-400 οι φαρσέρ στράφηκαν και στην κατάσταση στη Συρία και το κουρδικό, όπου η θέση που εξέφρασε ο Γκράχαμ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις τωρινές ενέργειές του. Στην τελική ήταν αυτός που πρότεινε νομοσχέδιο για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ενώ στη συζήτηση με τους ρώσους φαρσέρ δήλωσε το ακριβώς αντίθετο:

«Ρωτήσαμε τον Γκράχαμ και για το κουρδικό. Ο Γερουσιαστής παραδέχτηκε ότι ήταν εντελώς αντίθετος σε κάθε συνεργασία με αυτούς για το συριακό ζήτημα. Είπε ότι ήταν αυτός που υποτίθεται συμβούλευσε τον Τραμπ να σταματήσει κάθε συνεργασία με αυτούς και να αναζητήσει τουρκική υποστήριξη. Στο τέλος όμως, μετά την τουρκική επιχείρηση στη Συρία, πλέον βλέπουμε την πραγματική του θέση. Τότε στη συνομιλία με τον “Χουλουσί Ακάρ” έριξε όλη την ευθύνη των αντι-τουρκικών ενεργειών στον Τραμπ».

Δύο εβδομάδες αργότερα μετά το πρώτο τηλεφώνημα με τον Γερουσιαστή οι φαρσέρ είχαν ακόμα μία συνομιλία:

«Για δεύτερη φορά ήταν με πρωτοβουλία του Γκράχαμ. Είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Τραμπ και του μετέφερε το περιεχόμενο της συνομιλίας μας» λέει ο Στολιάροφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...