Κοινωνία

Ρόδος: Στο εδώλιο ο πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου για υπεξαίρεση 90.000€

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου ο 60χρονος πρώην διευθυντής του Υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ποσού 90.000 ευρώ από 49χρονο κάτοικο του νησιού.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11 Νοεμβρίου 2017, σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από τρία χρόνια το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έκρινε ένοχο τον 60χρονο πρώην διευθυντή και του επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση αφορά το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία ο 49χρονος πήγε για να καταθέσει στην τράπεζα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2008 και επειδή είχαν ήδη κλείσει, ανέλαβε ο 60χρονος πρώην διευθυντής να το τακτοποιήσει.

Ο 49χρονος ωστόσο κατήγγειλε ότι τα χρήματα ουδέποτε μπήκαν στον λογαριασμό του καθώς φέρεται να τα πήρε ο πρώην διευθυντής, με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση σε βάρος του τέσσερα χρόνια αργότερα.
Το γεγονός αυτό επεσήμανε και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή, κ. Μανώλης Κουτσούκος, ενώ ο 60χρονος παραδέχτηκε ότι ο 49χρονος του έδωσε τα χρήματα, όχι όμως για να τα καταθέσει στον λογαριασμό του, όπως ισχυρίζεται, αλλά ως δάνειο επειδή τα χρειάζονταν.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι είχε δώσει στον 49χρονο και ανοικτή επιταγή 120.000 ευρώ με σκοπό ο τελευταίος να του επιστρέψει τις επόμενες ημέρες το ποσό των 80.000 ευρώ που ήδη είχε κάνει ανάληψη.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο 49χρονος αρνήθηκε ότι έλαβε επιταγή, ενώ η πολιτική αγωγή δια των δικηγόρων κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Κώστα Διακονή είχαν επισημάνει ότι τα φωτοαντίγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία από τις επιταγές, εμφανίζουν μόνο την μπροστινή πλευρά και όχι και την πίσω. Σε κάθε περίπτωση ο πρώην διευθυντής κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ποινή την οποία θα επιχειρήσει να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ