Ρωσία

Ρωσικό μήνυμα: Ιστορική αποστολή μας η διατήρηση της Ευρώπης στη χριστιανική παράδοση και η δημιουργία ενός «γενναίου νέου κόσμου»

"Η ιστορική αποστολή της Ρωσίας είναι να αποτρέψει την Ευρώπη από την απομάκρυνση από τη χριστιανική παράδοση" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της χώρας.

"Η ιστορική αποστολή της Ρωσίας συνίσταται στη διατήρηση της Ευρώπης από την απομάκρυνση από τη χριστιανική παράδοση και την προσπάθεια δημιουργίας ενός «γενναίου νέου κόσμου»", δήλωσε αναλυτικότερα ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν.

"Για τη Ρωσία και τη Σερβία, τα γεγονότα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν μια σημαντική υπενθύμιση όχι μόνο για τις κοινές ιστορικές μοίρες των λαών μας, τις ένδοξες νίκες και τις μεγάλες απώλειες.Η ουσία της ιστορικής αποστολής της Ρωσίας και άλλων σλαβικών κρατών, που είναι να κρατηθεί η Ευρώπη μακριά από την πλήρη απομάκρυνση από τη χριστιανική παράδοση και να επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν «γενναίο νέο κόσμο» στη Γη, είναι κατά κάποιο τρόπο γραμμένο πάνω σε αυτή την αιματηρή σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας », ανέφερε ο Naryshkin στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Βελιγραδίου Vecernje Novosti.

Δεν έχει σημασία αν ένας τέτοιος "γενναίος νέος κόσμος" βασίζεται στην "λατρεία της φυλετικής εξαίρεσης, της πολιτιστικής ή τεχνολογικής υπεροχής, της μαζικής κατανάλωσης ή της ολοκληρωτικής κυριαρχίας των τεχνολογιών του κυβερνοχώρου, για παράδειγμα", ανέφερε ο Νάρισκκιν.

Επί μακρόν, η τάξη, η οποία θεσπίστηκε στην Ευρώπη μετά τη συνθηκολόγηση της Ναζιστικής Γερμανίας και των κατακτητών, εξασφάλιζε ειρήνη και απαραβίαστο των συνόρων στην ήπειρο.

"Η εγκατάλειψή του, χωρίς να αποτελεί ισοδύναμο, γενικά αποδεκτό σύστημα συλλογικής ασφάλειας, ισοδυναμεί με το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας." Τι θα συμβεί εάν διεξάγουμε ένα πείραμα σκέψης και φανταστούμε την διαδοχική καταστροφή των «πυλώνων» της σημερινής ευρωπαϊκής τάξης;"

Τα τέλη του 20ού αιώνα, "που προκάλεσε γεωπολιτικές τραγωδίες για τη Ρωσία και τη Σερβία" έγιναν ενδεικτικό παράδειγμα του υψηλού τιμήματος που πρέπει να καταβληθεί για την ανασύνταξη των συνόρων και τη "αναδιαμόρφωση" ορισμένων στοιχείων της παγκόσμιας τάξης, ανέφερε ο Νάρισκκιν.

"Δυστυχώς, τότε η Μόσχα δεν μπορούσε να παράσχει στο Βελιγράδι την απαραίτητη βοήθεια. Η Ρωσία ήταν πάρα πολύ αδύναμη, είχε εξαντληθεί από την καταπολέμηση του εγχώριου αποσχιστισμού και της διεθνούς τρομοκρατίας ... Είκοσι χρόνια αργότερα, οι προσδοκίες των Αμερικανών πολιτικών αναλυτών απέτυχαν να υλοποιηθούν: ο μονοπολικός κόσμος στα συντρίμμια άλλων χωρών δεν τα κατάφερε ».

Οι ενέργειες των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ δεν κατέστρεψαν την ιδέα της ανάγκης να δημιουργηθεί ένα ενιαίο διεθνές σύστημα ασφαλείας, καθιστώντας τις αρχές των Γιάλτα-Πότσνταμ πιο σχετικές με τον σύγχρονο, πολυπολικό κόσμο.

«Σ 'αυτόν τον κόσμο, η Ρωσία είναι και πάλι ένα από τα κορυφαία εργοστάσια ισχύος. Σήμερα η χώρα μας, για το φθόνο πολλών στη Δύση, χαρακτηρίζεται από ισχυρές αξίες, ισχυρό στρατιωτικό δυναμικό, σθεναρή πολιτική βούληση και ετοιμότητα για αποφασιστική δράση στη διεθνή σκηνή. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους συμμάχους και τους φίλους μας ", ανέφερε ο Νάρισκκιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...