ΗΠΑ

Πόσες φορές έχουν "πέσει" αμερικανικά μαχητικά στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία;

Με αφορμή τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στη Γερμανία, ένα ερώτημα που μπορεί να τεθεί είναι, πόσο συχνά είχαμε αντίστοιχα ατυχήματα.

Ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη σήμερα Τρίτη έξω από την πόλη Τριέρ, στη δυτική Γερμανία με τον πιλότο να εντοπίζεται τραυματισμένος.

Συντριβή αεροσκάφους των ΗΠΑ, τύπου F-16, σημειώθηκε σήμερα στη γερμανική πόλη Τρίερ.

Ο πιλότος ενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Αμερικανικά αεροσκάφη σταθμεύουν σε βάσεις σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα παρόμοιων ατυχημάτων στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Συγκεκριμένα, από το 2010 έως σήμερα καταγράφονται τα παρακάτω ατυχήματα:

  • Στις 8 Οκτωβρίου 2019, ένα F-16C / D Fighting Falcon της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνετρίβη πάνω από μια μη κατοικημένη περιοχή κοντά στη δυτική γερμανική πόλη Τρίερ. Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η συντριβή έλαβε χώρα στις 15:00 περίπου τοπική ώρα κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας. Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Η περιοχή γύρω από τον τόπο συντριβής νωρίτερα είχε αποκλειστεί καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του πιλότου.
  • Στις 8 Οκτωβρίου 2014, ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 Eagle έπεσε σε χωράφι στο Μπρόουντγκέιτ στη βορειοανατολική Αγγλία, με τον πιλότο του να ενεργοποιεί το σύστημα εκτόξευσης και να φέρει μόνο μικρούς τραυματισμούς. Η συντριβή αργότερα αποδόθηκε σε σφάλμα στο κάλυμμα της μύτης του αεροπλάνου.
  • Στις 7 Ιανουαρίου 2014, ένα ελικόπτερο HH-60G Pave Hawk των ΗΠΑ με βάση τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στο Σάφολκ στο Ηνωμένο Βασίλειο συνετρίβη κοντά στην πόλη Κλέι στο Νόρφολκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος. Μετά από έρευνα φάνηκε πως σμήνος από πουλιά προκάλεσε το περιστατικό.
  • Την 1η Απριλίου 2011, αεροσκάφος τύπου A-10 Thunderbolt II των ΗΠΑ από τη βάση Σπάνγκνταχλεμ κατέπεσε στο Λάουφελντ στη δυτική Γερμανία ενώ ο πιλότος εκτινάχθηκε με επιτυχία χωρίς τραυματισμό. Οι ερευνητές απέδωσαν τη σύγκρουση σε λάθος του πιλότου και στην κακοκαιρία.
  • Στις 3 Φεβρουαρίου 2010, ένα ελικόπτερο Sikorsky UH-60 Black Hawk του στρατού των ΗΠΑ έπεσε στο Μάνχαϊμ της νοτιοδυτικής Γερμανίας, σκοτώνοντας τα τρία μέλη του πληρώματος. Το δυστύχημα έγινε υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας και έντονης βροχής. Ο στρατός δημοσίευσε πόρισμα τον Αύγουστο του 2010 λέγοντας ότι δεν μπορούσε να προσδιορίσει την αιτία της σύγκρουσης.

Το ατύχημα στο Τρίερ

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16, που ανήκει στις αμερικανικές δυνάμεις, συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στη δυτική Γερμανία.

Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Τρίερ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πιλότος λίγο πριν τη συντριβή ενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης και εντοπίστηκε τραυματισμένος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του, προς το παρόν, παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το μαχητικό συνετρίβη περίπου στις 3 μ.μ. τοπική ώρα κατά τη διάρκεια πτήσης ρουτίνας

Στην περιοχή έχει εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα κηροζίνης, σύμφωνα με το δίκτυο SWR.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ